Connect with us

Eveniment

Un număr de 33 de elevi romi premianți, felicitați de președinta Senatului

Cei mai buni 33 de elevi romi la învățătură, care au înregistrat rezultate deosebite la diverse concursuri, au fost felicitați personal, ieri, de către președinta Senatului României, Alina Gorghiu, care i-a primit în biroul său pentru a le strânge mâna și a le ura succes în continuare. Acțiunea s-a întitulat „Împreună pentru România” și face parte din seria evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Romilor.


Evenimentul a fost organizat de către reprezentantul romilor în Parlament, deputatul Cătălin Manea, în colaborare cu Subcomisia parlamentară pentru problemele romilor. Toții cei 33 de elevi au primit premii speciale din partea Asociației Partida Romilor Pro-Europa.


După întâlnirea cu președinta Senatului, copiii romi, însoțiti de inspectorii școlari, au fost primiți și felicitați și de alți politicieni importanți: deputatul Varujan Pambuccian, liderul Grupului parlamentar al minorităților naționale, care i-a încurajat pe elevii romi să-și continue studiile și le-a vorbit despre meseriile viitorului; deputata Natalia Intotero, președinta Comisiei pentru învățământ; deputatul Szabo Odon, vicepreședintele Comisiei; deputatul Bogdan Trif; Enikő Laczikó, secretar de stat al Departamentului pentru Relații Interetnice, Dumitrița Solomon, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului; Marian Daragiu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Educației și Nicolae Păun, președintele Asociației Partida Romilor „Pro-Europa”.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj scris organizatorilor evenimentului, prin care i-a felicitat la randul său pe elevii romi.
“Mulțumesc cadrelor didactice, inspectorilor școlari pentru romi și colegilor din cadrul Asociației Partida Romilor Pro-Europa pentru organizare și participare la acest important eveniment! Cu toții trebuie să luptăm pentru viitorul copiilor noștri! Avem copii buni și foarte buni, care fac cinste minorității rome și României”, a declarat deputatul Cătălin Manea.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință