Connect with us

Social News

Un număr de 21.000 de noi locuri de muncă au fost scoase în piaţă de start-up-uri şi companiile mici

Start-up-urile şi companiile mici, cu maximum 50 de angajaţi, au început toamna cu 21.000 de joburi noi scoase în piaţă pentru candidaţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă, potrivit datelor publicate de o platformă online.

De la începutul anului şi până acum, 131.000 de joburi noi au fost postate de companiile mici şi nou înfiinţate.

Domeniile în care s-a recrutat cel mai mult au fost servicii, retail, transport – logistică, turism, industria alimentară şi construcţii.

Majoritatea locurilor de muncă postate se adresează candidaţilor din segmentul entry level (0 – 2 ani de experienţă), mid level (2 – 5 ani de experienţă) şi fără experienţă. De altfel, comparativ cu luna trecută, pe segmentul „fără experienţă” s-a înregistrat o creştere a numărului de locuri de muncă noi. Cel mai puţin căutaţi sunt seniorii (peste 5 ani de experienţă) şi managerii. Aproape 90% dintre angajatorii mici caută candidaţi care să lucreze full-time. Deschiderea acestora faţă de contractele part time, cele sezoniere sau faţă de internship-uri şi voluntariat este mai mică decât în cazul companiilor mari.

Bucureşti şi Ilfov, Cluj – Napoca, Iaşi, Braşov, Sibiu şi Timişoara sunt oraşele în care există cele mai multe opţiuni pentru candidaţii care vor să lucreze într-un start-up sau într-o companie cu cel mult 50 de angajaţi.

Potrivit eJobs, 50% dintre anunţurile postate pe acest segment de companii au salariul afişat, procent care este cu 10% mai mare decât media generală a pieţei.

 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință