Connect with us

La zi

Un economist german sare la gatul romilor romani si bulgari

Economistul german cere Uniunii Europene sa schimbe prevederile libertatii de miscare inaintea ridicarii restrictiilor de munca pentru romani si bulgari la inceputul lui 2014.
Acesta afirma ca doar asa va putea fi impiedicat asa numitul turism pentru beneficii practicat de etnicii romi.
Hans-Werner Sinn este presedintele unui institut economic din Munchen si sustine ca migratia romilor va eroda sistemul de beneficii al statului german.
Multe orase se confrunta deja cu o explozie a numarului de imigranti care solicita ajutoare sociale, afirma acesta potrivit Euractiv.
” Acesti oameni, cel mai frecvent etnici romi, sunt aceeasi alungati din Franta in urma cu cativa ani de presedintele de atunci, Nicolas Sarkozy” a explicat acesta.
El a atras atentia ca un imigrant poate primi beneficii de pana la o mie de euro lunar, fara sa fi cotizat vreodata la sistemul social german.
Astfel de practici nu mai sunt compatibile cu configuratia actuala a populatiei in Uniunea Europeana si de aceea trebuie amendata directiva pentru libera circulatie.
Germanul propune ca cetatenii europeni care locuiesc in alta tara decat cea de origine sa poata solicita ajutoare doar de la autoritatile statului de unde provin.

 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință