Connect with us

Educatie

Un campus în valoare de 100 milioane de lei pentru învăţământul dual va fi construit la Focşani, prin PNRR

Un campus profesional integrat liceal şi universitar va fi construit la Focşani, proiectul în valoare de peste o sută de milioane de lei fiind acceptat la finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a informat, vineri, Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea.

„Pentru ca o societate să se dezvolte este nevoie să investim în copii, în educaţia lor. Vrancea trebuie să-şi ţină copiii acasă, să le ofere condiţii pentru a-şi finaliza studiile şi oportunităţi de angajare. Primul pas a fost făcut în momentul în care CJ Vrancea a oferit condiţiile necesare pentru a-şi desfăşura activitatea celor două mari instituţii de învăţământ, Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ Iaşi şi Universitatea din Bucureşti. Astăzi se face încă un pas, unul uriaş, prin faptul că proiectul campusului integrat pentru învăţământ dual a fost admis la finanţare”, a declarat preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

Proiectul, în valoare de peste 100 de milioane de lei, va fi finanţat din fonduri europene în cadrul Programului pilot pentru dezvoltarea consorţiilor regionale pentru învăţâmânt dual, componentă a PNRR.

Campusul şcolar şi universitar va fi construit în Focşani pe o suprafaţă de peste două hectare şi va include patru corpuri de clădire: un corp principal cu săli de curs, amfiteatru, bibliotecă cu sală de lectură, ateliere digitale şi laboratoare, un cămin studenţesc, cantină şi bază sportivă, va avea soluţii de energie alternativă, respectiv panouri fotovoltaice şi staţii de încărcare electrică auto şi o parcare proprie.

Campusul profesional integrat va fi gestionat de Consorţiul pentru învăţământ dual format din CJ Vrancea, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, Universitatea din Bucureşti, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Valeriu D.Cotea”, Liceul „Simion Mehedinţi” Vidra, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi trei companii locale, reprezentative în domeniul economic – SC Paco Prod Serv SRL, SC Micromet SA Focşani şi SC Simiz Fashion SRL.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință