Connect with us

Educatie

UMFST: Au început înscrierile la Preadmitere 2023, studii de licenţă

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş anunţă deschiderea sesiunii de înscrieri la Preadmitere 2023, studii de licenţă din cadrul facultăţilor: Farmacie, Inginerie şi Tehnologia Informaţiei, Ştiinţe şi Litere „Petru Maior” şi Economie şi Drept.

Înscrierea candidaţilor la Preadmitere se va face online, în perioada 19 aprilie 2023, ora 08:00 – 31 mai 2023, ora 12:00, prin intermediul platformei https://admitere.umfst.ro/ (24h din 24h).

La studiile de licenţă sunt aşteptaţi să se înscrie liceenii claselor a XII-a care urmează să susţină examenul de bacalaureat în acest an, candidaţii care deţin diploma de bacalaureat din anii anteriori precum şi candidaţii care au deja o diplomă de licenţă şi doresc să urmeze o a doua facultate. Candidaţii se pot înscrie simultan la maxim trei programe de studii.

Clasificarea candidaţilor se face în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute la examenul de admitere, astfel:

Notă finală admitere = 60% x media aritmetică a anilor de studiu IX-XI + 40% x media aritmetică a anilor de studiu la disciplina relevantă pentru domeniul de admitere*

*clasele IX şi X sau clasele IX, X şi XI (în funcţie de anii în care se studiază disciplina relevantă la profilul candidatului)

Calendarul complet al sesiunii de Preadmitere la studiile de licenţă, actele necesare la dosarul online, precum şi precizările privind etapele pe care trebuie să le parcurgă candidatul se regăsesc în secţiunile specifice din platforma de înscriere https://admitere.umfst.ro/ sau în platforma de informare https://adminfo.umfst.ro/.

Pentru informaţii despre preadmitere/ admitere (sesiunea iulie/ septembrie) candidaţii se pot adresa OFICIULUI PENTRU ADMITERE: email: oficiu.admitere@umfst.ro, telefon: +40-265-20 89 48; +40-265-21 55 51 interior 164.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință