Connect with us

La zi

Ultima expoziție din seria „Povestiri din Holocaust” ajunge la Craiova

Ultima expoziție din seria „Povestiri din Holocaust” ajunge sâmbătă, 26 noiembrie, la Craiova, la Muzeul De Arta Craiova.

„Povestiri din Holocaust. Istorii locale” – un proiect care ne încurajează să redescoperim o parte a trecutului comunităților în care locuim, să aprofundăm istoria acestora dintr-o perspectivă diferită, cea a experiențelor trăite în perioada Holocaustului de evrei și romi, persecutați, deportați sau exterminați pe criterii arbitrare.

Panourile de bandă desenată ne dezvăluie povești de viață ale evreilor și romilor din Suceava, Bacău, Vrancea, Galați, Argeș și Dolj trimiși la muncă obligatorie, deportați în Transnistria, excluși din viața economică, socială, culturală. Experiențele lor ne arată că Holocaustul din România este realitatea trăită în perioada celui de-al Doilea Război Mondial de sute de mii de oameni care au fost parte a comunităților noastre.

La realizarea expozițiilor au contribuit elevi și cadre didactice din: Suceava, Bacău, Vrancea, Galați, Argeș și Dolj.

Vă așteptăm de la ora 14:00, să descoperim povești de viață ale evreilor și romilor din județul Dolj, din perioada Holocaustului(https://www.inshr-ew.ro/povestiri-din-holocaust-istorii…/

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință