Connect with us

Educatie

UIAC: Cursuri deschise online pentru elevi

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) pune la dispoziţia elevilor de liceu o serie de cursuri deschise de la toate cele 15 facultăţi, care pot fi urmărite în direct, online, în perioada 7 – 28 aprilie.

„Întrucât contextul epidemiologic încă nu ne permite să le oferim elevilor posibilitatea de a vizita Universitatea, invităm tinerii care aspiră la studii universitare să participe la cursurile deschise pe care le-am pregătit special pentru ei şi să experimenteze, astfel, studenţia la prima universitate modernă a României”, a declarat rectorul UAIC, Tudorel Toader, prin intermediul unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, primul curs deschis online va avea loc miercuri, 7 aprilie, începând cu ora 14,00 şi va consta într-o prelegere dedicată pasionaţilor de biologie: „De la aminoacizi la proteine – bazele moleculare ale funcţiei hemoglobinei”.

Tinerii interesaţi de o carieră juridică pot urmări în direct vineri, 9 aprilie, de la ora 14,00, cursul „Dreptul zi de zi”. Joi, 15 aprilie, elevii vor putea face o „Incursiune în fizica mediului interstelar”. Marţi, 20 aprilie, tinerii preocupaţi de IT vor putea participa la cursul „Blockchain: tehnologie, criptomonede, aplicaţii”, începând cu ora 14,00.

În acest an, cursurile deschise online dedicate elevilor sunt la a doua ediţie, după cele transmise în perioada 23 martie – 3 aprilie 2020, care au acumulat peste 28.700 de vizualizări.

Participarea online la aceste activităţi este gratuită. Programul complet al cursurilor deschise pentru elevi poate fi accesat pe pagina universităţii.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință