Connect with us

La zi

Tulcea: Valoarea amenzilor pentru nerespectarea măsurilor de izolare a depăşit 3 milioane de lei

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţiştii şi jandarmii tulceni în ultimele două săptămâni persoanelor care nu au respectat măsurile de izolare decise pe fondul pandemiei de coronavirus a depăşit suma de 3,1 milioane de lei, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, de Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea.

Prefectul Alexandru Iordan a declarat, pentru AGERPRES, că din cele 1.032 amenzi aplicate, 78 au fost pentru nerespectarea măsurilor de izolare, iar celelalte au fost date pentru nerespectarea dispoziţiilor legate de circulaţie.

„Valoarea totală a celor 78 de sancţiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină este de 235.300 de lei”, a precizat prefectul Iordan.

Potrivit comunicatul de presă, autoritatea judeţeană a demarat o campanie de informare în comunitatea de romi din oraşul Babadag cu privire la necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la deplasarea în afara domiciliului în această perioadă.

De asemenea, se aminteşte faptul că autorităţile tulcene au primit avizul Ministerului Sănătăţii de autorizare a Laboratorului sanitar-veterinar pentru testarea probelor pentru virusul SARS-CoV-2.

Într-un alt comunicat pe tema măsurilor de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus remis de Consiliul Judeţean (CJ), se menţionează că în momentul de faţă este nevoie de o pregătire a medicilor tulceni la Bucureşti pentru efectuarea analizelor.

„Au venit şi kiturile de extracţie, precum şi kiturile de multiplicare, astfel încât nu ar mai fi nici un fel de problemă pentru efectuarea analizelor”, se menţionează în comunicatul CJ.

Această instituţie anunţă totodată că 40.000 de măşti din China care erau destinate CJ sunt blocate în Turcia, ca urmare a închiderii spaţiului aerian.

„În ceea ce priveşte alocările din partea CJ, am vorbit iniţial de 100.000 de măşti, dar avem în contractare 132.000 de măşti prin mărirea sumei alocate. Contractul este semnat, termenul de livrare este de o săptămână. Sunt probleme puse de furnizori în ceea ce priveşte transportul, respectiv avioanele disponibile să aducă aceste măşti din China, Coreea, Turcia, celelalte ţări fiind închise pentru exportul de mărfuri specifice în această perioadă”, a declarat preşedintele CJ, Horia Teodorescu.

În comunicatul CJ se precizează totodată că se intenţionează achiziţia a două tuneluri pentru dezinfectare care vor fi montate la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta.

Potrivit Instituţiei Prefectului – Judeţul Tulcea, 2.161 de persoane sunt izolate la domiciliu, iar 235 de persoane se află în carantină, în condiţiile în care numărul total al paturilor din centrele de carantină este începând de miercuri de 298, cu circa 40 mai mare decât cel anunţat marţi de aceeaşi instituţie.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință