Social

Tulcea: Servicii gratuite de consiliere profesională şi antreprenorială pentru tineri

Aproape 200 de tineri şomeri, cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, din judeţul Tulcea vor beneficia de servicii gratuite de consiliere profesională şi antreprenorială

Aproape 200 de tineri şomeri, cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, din judeţul Tulcea vor beneficia de servicii gratuite de consiliere profesională şi antreprenorială oferite printr-un proiect european derulat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Proiectul „Abilităţi pentru Tineri, abilităţi pentru un viitor sustenabil”, iniţiat de o firmă privată, a început anul trecut şi urmăreşte creşterea gradului de ocupare a tinerilor şomeri din regiunile Sud-Vest Oltenia, Sud Muntenia şi Sud-Est, prin asistare complexă şi integrată.

„Până în prezent, în grupul ţintă, au fost înregistrate, informate, consiliate şi mediate pe piaţa muncii, 45 de persoane, din care cinci persoane de etnie romă. Aproximativ 200 de tineri Neets vor beneficia de oportunităţile oferite în cadrul proiectului”, a declarat, pentru Agerpres, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Tulcea (AJOFM), Cristian Denuşi.

El a mai spus că din cei 45 de tineri înregistraţi, 11 au finalizat cursul gratuit de competenţe antreprenoriale.

Potrivit unui comunicat de presă făcut public pe site-ul instituţiei tulcene, în cele trei regiuni în care se derulează proiectul vor fi consiliaţi 1.052 de tineri şomeri cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, iar dintre aceştia 687 vor fi integraţi în programe de formare profesională, iar 160 în programe de formare antreprenorială.

De asemenea, în baza planurilor întocmite de participanţii la proiect, vor fi finanţate 40 de afaceri ale acestora.

Proiectul, derulat cu patru parteneri, printre care AJOFM-urile din Tulcea şi Prahova, se va încheia în septembrie 2023, iar valoarea totală a acestuia este de 19.500.118,20 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 18.705.612,10 lei.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version