Connect with us

Cultura

Tulcea: S-au desemnat premiantii Olimpiadei Nationale de Limba Rromani

Participantii la cea de-a XV-a editie a Olimpiadei Nationale de Limba Rromani au primit premii in valoare totala de peste 4.000 de lei.
Consilierul pentru limba rromani din Ministerul Educatiei Nationale, Gheorghe Sarau, care a fost si presedintele comisiei de evaluare a olimpiadei gazduita in perioada 7-10 aprilie de Colegiul economic ‘Delta Dunarii’ din Tulcea, a apreciat nivelul de pregatire al elevilor ca fiind mai bun anul acesta decat cel din anii anteriori.

‘Fata de alte editii cand am oferit premii si pentru lucrari cu note cuprinse intre 7,6 si 8,7, anul acesta nu am mai avut premii pentru aceste lucrari. A fost un nivel cu mult mai bun. Cea mai mare nota a fost obtinuta de Roxana Cobzariu, eleva in clasa a VIII-a, din judetul Botosani’, a declarat reprezentantul MEN, Gheorghe Sarau.

Cei mai buni elevi au primit din partea asociatiei Partida Romilor Pro Europa tablete, dvd-uri, mp4 si rucsacuri cu rechizite, iar din partea MEN – diplome si carti, acestia urmand sa reprezinte Romania la Olimpiada Internationala de Limba Rromani care va avea loc la finele primului semestru al anului, la Brasov.
‘Toti participantii au primit premii din partea asociatiei Partida Romilor Pro Europa’, a mentionat, la randul sau, inspectorul scolar pentru rromi, Gabriel Stoica.

Potrivit acestuia, numai valoarea totala a premiilor oferite de organizatia neguvernamentala este de peste 4.000 de lei.
In timpul celei de-a XV-a editii a Olimpiadei Nationale de Limba Rromani, copiii si profesorii acestora au vizitat atat Delta Dunarii, cat si manastirile Saon, Cocosu si Celic-Dere, cunoscute sub numele de ‘Triunghiul manastirilor’.

Conform reprezentantului MEN, limba rromani se studiaza in Romania inca din anul 1990, in reteaua scolara fiind aproape 33.000 de elevi rromi care au manuale pentru clasele I-X si 420 de profesori cu studii superioare.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință