Connect with us

Eveniment

Tulcea: Festivalul minorităţilor naţionale „Serbările Deltei”

Piaţa Mircea cel Bătrân din centrul oraşului Tulcea va găzdui, joi seara, deschiderea Festivalului minorităţilor naţionale „Serbările Deltei”

Piaţa Mircea cel Bătrân din centrul oraşului Tulcea va găzdui, joi seara, deschiderea Festivalului minorităţilor naţionale „Serbările Deltei”, eveniment iniţiat de autorităţile oraşului Sulina şi preluat de câţiva ani de cele ale municipiului reşedinţă de judeţ.

Festivalul ajuns la a 20-a ediţie este organizat de Primăria Municipiului Tulcea, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Consiliul Local Sulina, Primăria Oraşului Sulina şi Casa de Cultură Sulina, în parteneriat cu Ministerul Culturii, iar în prima seară pe scena din centrul oraşului au urcat artişti şi ansambluri din judeţul Tulcea.

„Ar fi culmea să nu existe un festival al minorităţilor în condiţiile în care în Dobrogea convieţuiesc 14 etnii. (…) Vom avea minorităţi din Târgovişte, Suceava, Botoşani, Alba Iulia, Drobeta-Turnu Severin, Timişoara care vor arăta cultura lor tradiţională”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul Ansamblului artistic Baladele Deltei, Ştefan Coman.

Cel de-al doilea spectacol din cadrul festivalului va începe joi, la ora 18.00, în centrul oraşului şi îi va aduce în prim-plan pe artiştii invitaţi din ţară.

Primul spectacol în Sulina al festivalului „Serbările Deltei” va avea loc vineri, la ora 20.00, pe faleza oraşului, iar sâmbătă, la aceeaşi oră este programat spectacolul de gală care va fi precedat de o paradă a portului popular.

„Este o multitudine de culturi populare care dă ochiului şi stării de spirit o frumuseţe aparte. Avem nevoie de aceste frumuseţi”, a precizat Ştefan Coman.

Potrivit sursei, Festivalul minorităţilor naţionale „Serbările Deltei” are ca scop promovarea ansamblurilor de dansuri şi grupuri vocale, considerând că în acest mod se poate aduce o contribuţie la cunoaşterea, dezvoltarea şi perpetuarea culturii specifice minorităţilor naţionale, reprezentând un factor de conservare şi valorificare a valorosului patrimoniu imaterial din zona Deltei Dunării.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință