Connect with us

Social

Trei caravane medicale, dotate cu aparatură medicală, vor ajunge în comunităţile rurale vulnerabile

Accesul la îngrijirea medicală este extrem de important pentru persoanele din comunităţile vulnerabile, care trăiesc în regiuni îndepărtate. În condiţiile în care mai puţin de jumătate (47%) din localităţile din România au suficienţi medici de familie, 328 de comune nu au medic de familie, iar distribuţia unităţilor medicale şi a medicilor în România este inegală între zonele rurale şi cele urbane, serviciile medicale mobile furnizate direct în comunităţi pot face diferenţa între depistarea precoce a unei boli şi complicaţiile severe.

Organizaţia Salvaţi Copiii România extinde serviciile medicale din mediul rural şi pune la dispoziţia echipelor medicale ale Asociaţiei Caravana cu Medici trei caravane medicale în valoare de 300.000 de Euro, dotate cu ecografe cu două sonde şi scaun ginecologic şi pediatric, cu ajutorul cărora se pot efectua ecografii ginecologice (de sân, tiroidă, abdomen sau transvaginale), precum şi ecografii pediatrice.

Unităţile medicale mobile vor asigura un cadru sigur şi profesionist, în care o echipă multidisciplinară de specialişti va putea furniza servicii complexe medicale şi psiho-sociale adaptate nevoilor pentru aproximativ 10.000 de persoane vulnerabile anual.
Cele trei caravane medicale au fost achiziţionate cu sprijinul unui grant oferit de MSD for Mothers, ca parte a unui proiect mai amplu care include şi Republica Moldova.

Evenimentul de lansare a serviciilor medicale a fost organizat în parteneriat cu Guvernul României, putând fi integrat în obiectivele politicii de incluziune socială. Acest tip de intervenţii adresate comunităţilor vulnerabile sunt un instrument esenţial ce pot contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință