Connect with us

Social

Traiesc ca in Evul Mediu

Un post de televiziune britanic prezinta un reportaj cutremurator, care are in prim-plan un grup de rromi din Romania, care traieste ca in Evul Mediu intr-o tabara ilegala din nord-vestul Londrei.
Helen Drew, de la BBC, prezinta conditiile inumane in care vietuiesc rromii care au ajuns in capitala britanica in cautarea unui trai mai bun.
Astfel, un fost teren de fotbal a fost transformat de imigrantii din Romania intr-un oras fantoma.
Comunitatea de rromi, formata din aproximativ 50 de persoane, traieste in locuinte improvizate, cu pungi care tin loc de acoperis. ?n aceste conditii, transmite corespondentul BBC, nu ar trebui sa fim surprinsi ca rromii nu au nici apa potabila si nici electricitate.
Imigrantii au ajuns in Londra in ultimul an, in speranta ca isi vor gasi un loc de munca si vor castiga ceva bani. BBC prezinta cazul concret al lui Alex, un barbat rrom care a ajuns in Marea Britanie in urma cu doar cateva luni. Are „cativa copii” acasa si spera sa le poata trimite niste bani.
„N-am unde sa stau… Locuiesc aici”, i-a spus el lui Helen Drew.
Fostul teren de fotbal, acum tabara ilegala a rromilor, a fost catalogat de autoritati drept un focar de infectie. ?n acest sens, se fac eforturi pentru a se obtine un ordin de evacuare a rromilor.
Rromii sunt aparati de alti romani care traiesc de mai multa vreme in UK. „Nu toti romanii sunt rai, exista unii romani care pur si simplu nu au avut o sansa si toata lumea are dreptul la o sansa”, spune o femeie.
?n ceea ce priveste imigrantii din tabara ilegala, acestia precizeaza ca nu vor pleca din UK pana nu strang suficienti bani sa se intoarca acasa.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință