Connect with us

Social

Tinerii care lucrează aleg domenii în care sunt bine plătiţi, chiar dacă nu au studii specifice

Joburile în Vânzări predomină oferta de muncă disponibilă

Un tânăr din cinci este şomer, iar cei care lucrează aleg domenii în care se angajează uşor şi sunt bine plătiţi, chiar dacă nu au studii specifice, potrivit unei platforme de profil.

Pe Bestjobs, un tânăr aplică, în medie, la 9 locuri de muncă, preponderent în Retail, E-commerce, Call Center, Turism sau HoReCa.

„Rata şomajului în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani este de aproape 22%, potrivit celor mai recente date transmise de Institutul Naţional de Statistică. Totodată, dintre cei care au un loc de muncă, 40% sunt înregistraţi în Comerţ şi Agricultură, chiar dacă au studii superioare. Principalul motiv este că salariile pentru joburile de la început de drum sunt prea mici pentru a acoperi nevoile tinerilor, aşa cum declarau 64% dintre respondenţii celui mai recent sondaj Bestjobs efectuat în rândul publicului 18-24 de ani. Astfel, 40% dintre ei ajung să-şi înceapă cariera într-un domeniu nou, pentru care nu au studii sau care nu necesită un anumit set de abilităţi, doar pentru a câştiga un salariu mai bun şi experienţă în CV”, se precizează într-un comunicat al platformei de recrutare.

Candidaţii 18-24 de ani reprezintă 20% din totalul utilizatorilor Bestjobs şi au efectuat aproape un milion de aplicări de la începutul anului şi până în prezent. Cele mai multe au fost în Retail, E-commerce, Call Center, Marketing, Administrativ, Turism, HoReCa, Logistică sau Curierat. O bună parte dintre candidaţi vizează şi internship-urile sau joburile entry-level în Inginerie, IT sau Financiar, iar mulţi dintre ei se orientează către joburi din mediul digital, unde îşi pot construi o carieră care să le asigure flexibilitate şi opţiuni de lucru remote.

Joburile în Vânzări predomină oferta de muncă disponibilă pe platformă. Astfel, tinerii găsesc rapid oferte salariale foarte bune în acest domeniu. Printre acestea se numără rolurile de Reprezentant Vânzări prin telefon, cu o ofertă salarială de 700-900 euro net/ lună, Commercial Trainee în Bucureşti, cu un salariu de 800-900 euro net/ lună sau Sales Assistant în Bucureşti, cu 650-850 euro net/ lună.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință