Connect with us

Educatie

Termoenergetica: 28 de locuri dedicate absolvenţilor de clasa a VIII-a care vor să înveţe meseria de sudor sau de instalator

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A. transmite că absolvenţii claselor a VIII-a care vor să înveţe meseria de sudor sau de instalator se pot înscrie până la data de 8 iulie în clasa de învăţământ profesional dual.

Clasa este organizată de către Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A. în parteneriat cu Primăria Sector 3 şi Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, reiese dintr-un comunicat transmis de CMTEB.

„În contextul dezechilibrului forţei calificate de muncă existent pe piaţa din România, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) a ales să se implice activ şi să ofere şansa tinerilor de a avea un viitor sigur. Clasa formată în parteneriat cu Primăria Sector 3 şi Colegiul Tehnic Anghel Saligny va avea 28 de locuri dedicate celor care vor să înveţe meseria de sudor sau de instalator instalaţii încălzire centrală. Pe lângă şansa de a avea un loc de muncă imediat după finalizarea studiilor, CMTEB oferă elevilor o serie de beneficii pe toată durată studiilor, conform legii. Toate beneficiile financiare sunt susţinute de către CMTEB, fiind complementare stimulentelor oferite de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării”, a declarat directorul general CMTEB, Claudiu Creţu.

Se pot înscrie absolvenţii claselor a VIII-a, cu situaţia şcolară încheiată (fără corigenţe), indiferent de localitatea de reşedinţă. Înscrierea nu este condiţionată de promovarea examenelor din cadrul Evaluării Naţionale. Absolvenţii învăţământului obligatoriu care întrerup studiile pot fi cuprinşi, până la împlinirea vârstei de 26 de ani, într-un program de învăţământ dual, în vederea dobândirii unei calificări profesionale.

Pentru anul şcolar 2021-2022 se organizează două sesiuni de admitere în învăţământul profesional dual. Pentru prima etapă fişele de înscriere se vor depune la secretariatul Colegiului Tehnic Anghel Saligny din Bld. Nicolae Grigorescu 12, Sector 3, Bucureşti până pe 8 iulie, iar pentru a doua etapă, în perioada 26-30 iulie.

CMTEB este o companie specializată în producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice, fiind totodată administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință