Connect with us

La zi

Temperaturi de până la 34 de grade şi disconfort termic în Bucureşti şi în alte 14 judeţe, instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării pe parcursul zilei de joi

Judeţe din Muntenia, sudul Olteniei şi zona continentală a Dobrogei se vor afla sub Cod galben de temperaturi ridicate şi disconfort termic pe parcursul zilei de joi, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În zonele vizate, maximele se vor situa în general între 30 şi 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unităţi.

Codul galben vizează municipiul Bucureşti şi judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Prahova, Tulcea şi Teleorman.

În Capitală, vremea se va menţine călduroasă, cu disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul valorii de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales seara şi la începutul nopţii, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar spre dimineaţă va coborî spre 16…19 grade.

Instabilitatea atmosferică se va extinde în mare parte din ţară începând de joi după-amiaza, potrivit unei atenţionări Cod galben emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei şi jumătatea sudică a Moldovei se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), precum şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință