Eveniment

Teatru educativ, în comunitățile de romi din Dolj

Copiii romi din comunitățile din Filiași și Bîrca, județul Dolj, au văzut weekendul trecut pentru prima dată în viața lor o piesă de teatru. Este vorba despre piesa „Prințul cel obraznic și bătrânul înțelept”, care e interpretată de o echipă de actori romi.

“Piesa de teatru Prințul cel obraznic și bătrânul înțelept este o piesă educativă, menită să crească stima de sine a copiilor romi din comunitățile sărace. Piese se joacă și în limba romani, și în limba română și face parte dintr-o serie mai amplă de acțiuni, prin care toți romii din România sunt încurajați să-și declare apartenența etnică la recensământ. Mă bucur că am avut posibilitatea să adunăm câteva sute de copii romi, care au avut ocazia să vadă pentru prima dată în viața lor o piesă de teatru”, a declarat Iulian Paraschiv, prim-vicepreședintele Partidei Romilor Pro-Europa și președintele Agenției Naționale pentru Romi.

Această acțiune face parte din campania amplă „Asumă-ți identitatea! Declară-ți etnia!”, demarată de către Partida Romilor Pro-Europa în toate comunitățile de romi din țară. Scopul acestei campanii este creșterea stimei de sine și creșterea gradului de apartenență etnică în toate comunitățile de romi din România.

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version