Connect with us

Educatie

Târguri de Crăciun la 25 de şcoli pentru strângerea de fonduri necesare remedierii infrastructurii lor inadecvate

Un număr de 25 de şcoli din ţară vor organiza simultan târguri de Crăciun, pe 16 decembrie

Un număr de 25 de şcoli din ţară vor organiza simultan târguri de Crăciun, pe 16 decembrie, în cadrul unei campanii lansate de Organizaţia Narada, care îşi propune să strângă fonduri necesare remedierii infrastructurii lor inadecvate, iar obiectele ce vor fi scoase la vânzare pentru membrii comunităţii locale vor fi confecţionate de elevi.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, Smiley, Feli, Marius Moga, Antonia, Selly, Randi, Edward Sanda, Cleopatra Stratan, WRS, Alex Velea, Cosmin Savu, Olimpia Melinte, Daddy Cool, Alina Ceusan, Irina SSW (Deaconescu), Bogdan Ioan, Eugenia Nicolae, Roxana Hulpe, Aluziva, Răzvan Munteanu şi scriitorii Camelia Cavadia, Iv cel Naiv, Remus Boldea se alătură micilor întreprinzători, donând obiecte care vor fi licitate la târguri.

Campania „Salvează o şcoală” sprijină 25 de unităţi de învăţământ care au listat alerte pe HartaEdu cu nevoia soluţionării unei urgenţe legate de siguranţa copiilor în clase să demareze demersuri pentru rezolvarea acestora.

Pe 16 decembrie, în cele 25 de şcoli intrate în campanie, în acelaşi moment, elevii îşi vor pune caietele deasupra capului. Acesta constituie un manifest prin care vor să atragă atenţia asupra soluţionării alertei lor.

Dintre şcolile participante la evenimentul din 16 decembrie, cel puţin trei au nevoie de amenajarea grupurilor sanitare, patru de reconsolidare şi/sau renovarea acoperişului, trei de refacerea instalaţiei electrice, una de centrală termică, alte cinci de amenajări interioare şi schimbarea mobilierului şcolar, trei de tehnologie şi calculatoare, laptopuri şi videoproiectoare, cinci de amenajarea unui spaţiu exterior şi mai multe de amenajarea unei biblioteci moderne.

„În prezent, nivelul de siguranţă din şcolile din România este foarte scăzut, atât din punct de vedere seismic şi sanitar, dar şi din punctul de vedere al construcţiei şi al siguranţei la incendiu. 42% dintre clădirile în care funcţionează şcoli sunt amplasate în zone cu risc seismic ridicat (…) În ultimii 10 ani cel puţin 11 instituţii de învăţământ din România s-au prăbuşit peste elevi la ore, aproximativ 4.200 de şcoli din România, însumând peste 155.486 de elevi, nu au acces la grupuri sanitare în incinta şcolii, jumătate dintre acestea fiind amplasate în curte şi sunt lipsite de apă curentă şi canalizare”, se arată în comunicat.

În prezent, pe HartaEdu sunt înscrise peste 1.100 de alerte din partea şcolilor din România, cu impact asupra a aproape 300.000 de elevi. Într-un singur an de la lansarea platformei au fost soluţionate peste 200 de astfel de alerte, cu impact pentru peste 150 de unităţi de învăţământ din ţară şi peste 30.000 de elevi, cu o investiţie ce trece de 2,7 milioane de lei.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință