Connect with us

La zi

Târgul Moşilor de Iarnă – de joi până duminică, în Parcul IOR

Preparate tradiţionale româneşti vor putea fi găsite la Târgul Moşilor de Iarnă care va avea loc, de joi până duminică, în Parcul IOR

Preparate tradiţionale româneşti vor putea fi găsite la Târgul Moşilor de Iarnă care va avea loc, de joi până duminică, în Parcul IOR, în zona Bisericii de lemn Maramureşene, informează un comunicat.

Vizitatorii vor găsi reţete şi obiceiuri tradiţionale adunate din toate zonele ţării, începând cu preparate ciobăneşti de la stâna lui Nicolae Ciobanul, sosit din Alba, cu reţete strămoşeşti şi secrete bine păstrate, de la sarmale, pomana porcului, slănină afumată cu mirodenii fel de fel, până la fripturi la ceaun sau pe grătar, pastramă la tigaie ori friptă-n jar, cârnaţi de casă tradiţionali, afumaţi, picanţi din carne de porc, vită sau oaie, carne la garniţă, pârjoale, sarmale, tocăniţe, vin fiert şi ţuică fiartă.

De la sărbătoarea Moşilor de Iarnă nu puteau lipsi nici plăcintele, covrigii şi colacii împletiţi tradiţionali, frământate toate cu drag, doar din ingrediente naturale de la ţărani români. Mai sunt oferite plăcinte cu brânză, dulci sau sărate, cu varză sau cartofi, plăcinte dolofane şi aburinde, în toate formele şi pentru toate gusturile, informează organizatorii.

Sărbătoarea populară a Moşilor de Iarnă precede Lăsata Secului şi este dedicată morţilor, moşilor şi strămoşilor noştri, o încununare a preparatelor tradiţionale româneşti pentru cinstirea celor dragi: plăcinte, covrigi, colaci cu mere şi nuci, mâncare gătită, piftii, sarmale şi altele, precizează sursa citată.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință