Connect with us

La zi

Târgul de Crăciun din Craiova își așteaptă oaspeții

Târgul de Crăciun din Craiova, organizat de primărie în acest an, a fost deschis în prezenţa a sute de persoane care au participat la aprinderea celor circa două milioane de luminiţe.

Potrivit organizatorilor, tema principală a Târgului de Crăciun din acest an a fost realizată în jurul poveştii Crăiasa Zăpezii, care a fost amplasată în Piaţa Mihai Viteazul, unde totul este decorat în culori alb-turcoaz. În cadrul târgului, organizat pe mai multe zone, cu elemente, culori şi figurine diferite, au fost amplasate căsuţe din lemn de unde vizitatorii pot cumpăra diverse produse specifice sezonului de la cei peste 70 de comercianţi din Craiova şi din alte zone din ţară: mâncare tradiţională, vin fiert, turtă dulce, decoraţiuni şi cadouri lucrate manual etc.

Târgul din Craiova, care va fi deschis până pe 2 ianuarie 2024, a fost amenajat cu decoraţiuni şi lumini diverse, cu un brad uriaş, un patinoar, iar în această perioadă vor avea loc concerte şi ateliere creative. De asemenea, a fost montat un carusel de 40 metri înălţime, cu 200.000 de leduri şi o capacitate de 140 de persoane, adus din Olanda.

Târgul de Crăciun din Craiova urma să fie deschis cu fast, însă spectacolul de inaugurare pentru care primăria alocase peste 360.000 lei a fost anulat, întrucât a intrat sub incidenţa OUG pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, iar în momentul publicării ordonanţei, procedura de achiziţie a serviciilor de spectacol era încă în desfăşurare, motiv pentru care municipalitatea a fost nevoită să renunţe la organizarea evenimentului.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință