Connect with us

Social

Tabere studenţeşti organizate de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse în perioada 14 iulie – 2 septembrie

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Casele de Cultură ale Studenţilor şi Complexul Cultural Sportiv Studenţesc „TEI”, organizează, în perioada 14 iulie – 2 septembrie, tabere studenţeşti la mare, la munte şi în Delta Dunării.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, pot beneficia de locuri gratuite (cazare şi masă) studenţii înscrişi la cursurile cu frecvenţă la programul de studii universitare de licenţă, la programul de studii universitare de masterat şi doctorat, în instituţiile de învăţământ superior de stat.

„Aceştia sunt selectaţi de către fiecare Universitate în parte, în funcţie de o serie de criterii: cazuri sociale, studenţi cu rezultate deosebite la învăţătură, studenţii care activează în cadrul Caselor de Cultură ale Studenţilor care s-au evidenţiat prin activităţi cultural-artistice desfăşurate, etc”, afirmă sursa citată.

Înscrierea, selecţia şi definitivarea listelor cu studenţii beneficiari are loc până pe 5 iulie.

Numărul total al locurilor disponibile pentru taberele studenţeşti de vară este de 5.000, iar taberele se vor desfăşura în locaţii unde accesul se poate realiza cu mijloace de transport în comun.

Lista locaţiilor propuse poate fi consultată pe site-ul MFTES – https://mfamilie.gov.ro/1/calendar-tabere-studentesti-de-vara-2024/.

„Stabilirea locaţiilor de tabără se face în urma consultării cu toate organizaţiile studenţeşti, legal constituite, din centrele universitare arondate şi a studenţilor reprezentanţi în Consiliile de Administraţie ale CCS / CCSS Tei. Studenţii care doresc să participe sunt rugaţi să consulte site-urile facultăţilor sau se pot adresa secretariatelor acestora pentru a se înscrie”, se arată în comunicat.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință