Connect with us

Remember

Supravieţuitor al Holocaustului, ucis de bombardamentele ruseşti asupra oraşului Harkov

Boris Romanchenko, în vârstă de 96 de ani, supravieţuitor al lagărelor de concentrare naziste, şi-a pierdut viaţa în urma bombardamentelor trupelor ruseşti asupra oraşului ucrainean Harkov

Boris Romanchenko, în vârstă de 96 de ani, supravieţuitor al lagărelor de concentrare naziste, şi-a pierdut viaţa în urma bombardamentelor trupelor ruseşti asupra oraşului ucrainean Harkov, potrivit  Buchenwald memorial institute.

Institutul susţine printr-un mesaj postat pe Twitter că, potrivit nepoatei lui Romanchenko, acesta locuia într-un apartament dintr-un bloc distrus în urma atacului forţelor ruse.

Romanchenko supravieţuise lagărelor naziste de concentrare Buchenwald, Peenemünde, Dora şi Bergen-Belsen în timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

Boris Romanchenko a avut o activitate intensă pentru păstrarea memoriei victimelor crimelor naziştilor, în calitate de vice-preşedinte al Comitetului Internaţional Buchenwald-Dora, au declarat reprezentanții institutului.

În 2012 Romanchenko a participat la un eveniment care celebra eliberarea lagărului de la Buchenwald, unde a citit un jurământ prin care îşi dedica viaţa „luptei pentru crearea unei lumi noi în care să domnească pacea şi libertatea”.

În anul 2018 un ziar din Harkov relata despre vizita lui Romanchenko la Buchenwald cu ocazia aniversări a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de către trupele americane. „La eveniment au participat ultimii supravieţuitori în viaţă, Borys Romanchenko din Harkov, Oleksandr Bychok din Kiev şi Andriy Moiseenko din Minsk.”.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință