Connect with us

Social

Studiu: 60% dintre români nu cred că îşi vor îndeplini vreodată visurile din cauza problemelor financiare

Problemele financiare afectează unu din cinci români

Problemele financiare afectează unu din cinci români (18%) în satisfacerea nevoilor uzuale pentru asigurarea unui trai decent, în timp ce 60% dintre respondenţi nu cred că îşi vor îndeplini vreodată visurile din cauza problemelor financiare, relevă rezultatele unui studiu realizat de BRD Asset Management SAI.

O altă concluzie a cercetării de specialitate arată că două din trei persoane (66%) nu cred că ar putea face faţă unei cheltuieli neprevăzute, iar 16% nu sunt deloc îngrijorate de acest aspect.

Conform studiului, peste un sfert dintre persoane spun că nu reuşesc să asigure un minimum de economii lunare (10% din salariul lunar) pentru a se bucura de stabilitate şi de sănătate financiară. În acest context, gestionarea banilor şi nivelul de control al cheltuielilor sunt cauzele care stau la baza îngrijorării oamenilor când vine vorba despre cheltuieli neprevăzute sau ocazionale, dar şi atunci când este vorba de asigurarea unui trai decent.

Totodată, 3 din 5 persoane se simt controlate de situaţia financiară în viaţa de zi cu zi şi 11% dintre respondenţi anticipează că vor avea probleme financiare serioase la bătrâneţe.

În schimb, doar 40% dintre români au confortul financiar care să le permită accesul la lucrurile pe care le doresc, 34% se declară optimişti că situaţia financiară le va oferi linişte la bătrâneţe, iar aproape jumătate (49%) nu se preocupă în mod activ de asigurarea unui viitor confortabil financiar.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință