Connect with us

Social

Staţiunile balneo, alături de Delta Dunării şi Litoral, pe lista destinaţiilor preferate de români în minivacanţa de Paşte

Mamaia, Costineşti, Vama Veche, Delta Dunării, precum şi staţiunile balneo din zona de munte, se află în topul destinaţiilor din România spre care românii se orientează pentru minivacanţa de 1 Mai şi Paşte din acest an, arată datele centralizate ale unui tur-operator de turism.

Astfel, cele mai atractive destinaţii pentru zona de balneo sunt Băile Felix, Călimăneşti Căciulata şi Valea Prahovei, în timp ce pentru Litoral, preferinţele turiştilor români au mers către Mamaia, Costineşti şi Vama Veche.

De asemenea, pentru Delta Dunării, localităţile Sulina, Crişan şi Băltenii de Sus sunt printre cele mai solicitate destinaţii în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte.

Potrivit analizei întocmită de reprezentanţii Bibi Touroperator, turiştii români au ales în proporţie de peste 55% unităţi clasificate la 4 şi 5 stele, cu servicii suplimentare, acces la facilităţi cu ape termale, muzică live şi programe pentru cei mici. În plus, se observă o creştere pentru turismul „verde”, cât mai aproape de natură, iar în aceeaşi măsură destinaţiile rurale câştigă din ce în ce mai mulţi turişti în căutare de tradiţii, gastronomie şi folclor autentic.

Durata vacanţei a crescut de la trei nopţi la 3,85 nopţi, chiar dacă tarifele de cazare s-au majorat, în medie, cu 17%, în perioada minivacanţei de Paşte, comparativ cu intervalul similar din 2023.

În acest moment, pe riviera românească există peste 180 de unităţi de cazare pregătite să întâmpine turiştii, multe dintre acestea fiind cu un grad de ocupare maxim. Tarifele încep de la 475 de lei cameră/3 nopţi, la un hotel de 3* din Eforie Nord, fără servicii de masă, cu reducere de 15% până la finalul lunii aprilie, şi ajung la 3.530 lei cu demipensiune pentru un hotel de 4 stele din Mamaia, cu masă tradiţională de Paşte, acces gratuit la spa şi activităţi pentru copii.

Totodată, pentru cei care îşi planifică trei nopţi în minivacanţa de 1 Mai sau Paşte, tarifele pe Valea Prahovei încep de la 671 de lei/cameră/3 nopţi şi pot ajunge la 4.808 lei pentru un hotel de 4 stele.

Pentru Băile Felix, tarifele încep de la 780 de lei cameră/3 nopţi şi pot atinge 5.007 lei, în cazul unui hotel de 5 stele, cu toate mesele incluse, pachet de băuturi, mese tradiţionale, acces la Aquapark şi programe artistice live.

„Rezervările în Delta Dunării au crescut faţă de anul trecut chiar dacă tarifele au suferit mici majorări, mai ales pe componenta de masă. Au apărut noi unităţi de cazare la ‘alb’ datorită voucherelor de vacanţă, iar ofertele hotelurilor şi ale pensiunilor s-au diversificat prin includerea în serviciile de bază a unor excursii pe lacuri şi canale, transfer cu şalupa rapidă, servicii complete de masă şi variante de turism durabil, aproape de natură. Tarifele încep de la 742 lei/cameră la o pensiune de 3* şi ajung până la 4319 lei cameră/sejur pentru un hotel de 4* cu pensiune completă, excursii şi prânz pe navă”, se arată într-un comunicat de presă al agenţiei de turism.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință