Connect with us

Educatie

Sindicat: Greva din învăţământ se poate încheia când Guvernul vine cu o soluţie care să fie acceptată

Greva din învăţământ se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluţie care să fie acceptată de colegii noştri şi când ei vor decide acest lucru, iar joi sau vineri sunt aşteptaţi din nou 20.000 de sindicalişti în stradă, în Capitală, a declarat, miercuri, liderul preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, înainte de a intra la discuţii la Ministerul Educaţiei.

Liderul sindical a subliniat că deocamdată nu s-a ajuns în faza în care se poate vorbi despre amânarea examenelor, dar a avertizat că există acest risc „cu cât se lungeşte acest conflict de muncă”.

Întrebat dacă vede până vineri o rezolvare a situaţiei, pentru a nu se ajunge la o amânare a examenelor, Marius Nistor a răspuns: „Totul depinde de Guvernul României”.

În ceea ce priveşte cererea sindicatelor de a mai avea o nouă rundă de negocieri cu Guvernul, acesta a spus că încă nu s-a primit niciun răspuns.

„Aşteptăm reacţia Guvernului. Cred că ne-a auzit”, a adăugat el.

Referitor la o nouă acţiune de protest care ar putea avea loc în Capitală, liderul FSE a precizat că s-a depus o solicitare în acest sens la primărie şi se aşteaptă aprobarea.

În altă ordine de idei, Nistor a subliniat că legalitatea acestei acţiuni de protest nu este influenţată de cei care au renunţat la grevă, în condiţiile în care cei mai mulţi nu sunt membri de sindicat.

Greva generală din educaţie a fost declanşată în data de 22 mai 2023.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință