Connect with us

La zi

Sibiu: Peste 200 de meşteri populari se reunesc în Muzeul în aer liber, la Târgul de Sfânta Maria

Peste 200 de meşteri populari din toată ţara se reunesc, de joi până duminică, în cel mai mare muzeu în aer liber din ţară, cel de la Sibiu, la Târgul de Sfânta Maria.

„Târgul Creatorilor Populari reprezintă o carte de vizită pe care Muzeul ASTRA o lasă atât în rândul vizitatorilor, cât şi în rândul meşterilor populari care vin şi revin an de an aici. Atelierele interactive, produsele, poveştile autentice făurite aici, în inima satului românesc, reconfirmă Muzeul ca fiind un pol al culturii. Ne-am luat angajamentul să menţinem acest loc pe o linie constructivă, prin proiecte sustenabile. Iată că prin astfel de proiecte descoperim şi redescoperim Muzeul ca spaţiu prielnic dezvoltării unei interacţiuni exponenţiale între propovăduitorii şi beneficiarii actului cultural”, a declarat directorul Muzeului ASTRA, Ciprian Ştefan, potrivit unui comunicat.

Pe toată durata târgului, membrele Asociaţiei „Semne Cusute”, coordonate de arhitectul Ioana Corduneanu, vor susţine ateliere demonstrative de croit, cusut, brodat ii şi cămăşi tradiţionale, la Gospodăria din Râşculiţa. Cu acest prilej, reprezentantele „Semne Cusute” vor prezenta, în premieră, colecţia „Croi mindful design”. De asemenea, vor avea loc workshopuri de dansuri organizate de Ansamblul „Haiducii” din raionul Rezina, Republica Moldova. În program mai sunt incluse ateliere de teatru interactiv (Hocus Pocus Trulala din Sibiu) şi spectacole de dansuri şi de muzică populară.

Târgul de Sfânta Maria de la Sibiu se află la cea de-a 36-a ediţie, fiind organizat începând din 1983. 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință