Connect with us

La zi

”Şi eu m-am născut în România”.

29.06.2017

Urmăriţi un nou reportaj emoţionant marca ”Şi eu m-am născut în România”. În timpul celui de-al II lea Război Mondial, sub pretextul nazismului, jandarmii şi poliţiştii cehi porneau genocidul asupra celei mai detestate minorităţi din ţară lor: minoritatea roma. Pe spaţiul lagărului de concentrare există în prezent o fermă de porci. ”Dignity for Lety” este evenimentul istoric la care şi echipa emisiunii noastre a fost prezenţa. Guvernul ceh şi-a recunoscut pentru prima dată vină pe care o poartă pentru tergiversarea relocării fermei de porci. Imagini în premieră de la manifestaţia care a avut loc zilele trecute, acolo unde au participat peste 300 de oameni şi delegaţii din 15 ţări, urmăriţi sâmbătă, de la ora 10.30, pe Naţional TV.

07.07.2017

Discriminarea în școală, o problemă cu dezvoltare accentuată
Educația este în vizor! Gazda rubricii, Sorin Sandu alături de Eduard Petrescu-coordonator programe în cadrul UNICEF vor discuta despre fenomenul discriminării în școli. Statisticile prezentate vor fi însoțite și de un film care este inspirat dintr-o poveste reală care sensibilizează opinia publică în privința tipului de segrare la care sunt supuși copiii de etnie romă.
La ”R(om)ul de zece” vă prezentăm un copil foarte talentat. Ștefan Bibescu, nepotul în vârstă de 12 ani al maestrului Miele Bibescu este pasionat de clarinet. Ce premii a obținut dar mai ales pe ce scene visează să concerteze, aflați în ediția de sâmbătă.
La ”Info Rom” aflăm care sunt țările care discriminează cel mai puternic. Evident, nu lipsesc nici informațiile despre admiterea pe locurile rezervate copiilor romi la licee și facultăți.
”Și eu m-am născut în România” vă dă întâlnire sâmbătă, de la ora 10.30, pe Național TV.

14.07.2017

Sunt frați și fac senzație în muzică!

Sâmbăta aceasta distracția este la cote maxime! Invitații rubricii ”La un ceai cu rom” sunt frații Stanciu. Aceștia vor cânta live și vor povesti despre turnee, chefuri, viață de familie dar și despre legătura de suflet pe care au avut-o cu regretatul saxofonist Marin Petrache Pechea.
La ”Kestiuni rome” vă prezentăm mărturia emoționantă a activistului ceh de etnie romă, Josef Miker. Acesta ne va povesti despre genocidul din lagărul de concentrare de la Lety, o localitate situată la 75 de km de Praga. Despre istoria uitată din anii 1942-1943, despre cum au fost torturați și cum au sfârșit sutele de romi cehi, aflați într-un interviu susținut în limba romani de către actorul Sorin Sandu.
Nu vor lipsi nici știrile cu și despre romi de la rubrica ”Info Rom” sau muzica pe care o îndrăgiți atât de mult și care vă face dimineața de sâmbătă mai frumoasă!
”Și eu m-am născut în România” vă dă întâlnire sâmbătă, de la ora 10.30, pe Național TV

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință