Connect with us

La zi

Şi eu m-am născut în România

Şi eu m-am născut în România

03 iun 2017

Distracţia este la superlativ! Îndrăgitul clarinetist George Udilă vine în platoul rubricii ”La un ceai cu rom” pentru a ne amuza cu poveşti de la cântări. Ne va cânta şi live aşa că veţi avea o după-amiază perfectă de sâmbătă! La rubrica R(omul) de zece va spunem ce succese au mai obţinut Victor şi Hristu Gheorghiţă. Amândoi instructori şi campioni la judo, i-aţi cunoscut în urmă cu un an de zile. Despre realizările lor din toată această perioada, veţi afla în ediţia de sâmbătă. Rubrica ”Info Rom” vă aduce imagini în premieră de la Forumul de Afaceri România-India, eveniment susţinut de curând la reşedinţa E.S. Ramesh Chandra, ambasadorul Indiei la Bucureşti. Mesajul acestuia pentru comunitatea de romi din România îl veţi vedea sâmbătă. Avem imagini şi de la finalul proiectului derulat în anul 2014 de către Unicef în România, Guvernul României şi Norvegia. Numărul copiilor şi a familiilor ajutate graţie granturilor norvegiene depăşeşte orice aşteptări! Emisiunea ”Şi eu m-am născut în România” va aşteaptă de la ora 10.30, pe Naţional TV! 10 iun 2017

Emy Drăgoi şi Miele Bibescu vin sâmbătă în platoul emisiunii pentru a ne cânta melodii veritabile, live! Au călătorit în toată lumea iar prietenia lor este autentică. Ne vor face dimineaţă de sâmbătă mult mai frumoasă prin poveştile lor haioase. Nu rataţi rubrica ”La un ceai cu rom” prezentată de actriţa Ziţa Moldovan. La rubrica ”Kestiuni rome” va facem cunoscută o apariţie literară inedită. I rromâni luludi sau Florea rromă este o carte în ediţie bilingvă, română-rromani, tipărită cu sprijinul Asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa şi semnată de prof.univ.dr. Gheorghe Sarău. Personalităţile pe care le veţi regăsi în acest volum reprezintă o parte din moştenirea culturală a romilor. Ştirile cu şi despre romi se văd numai la rubrica ”Info Rom”. Sâmbătă aflaţi calendarul datei de admitere pentru toţi cei care se pregătesc să meargă la liceu. Apoi, vedeţi cum s-au distrat copiii de la Şcoală nr 136 din Ferentari, Bucureşti, pe platoul de filmare al emisiunii ”Şi eu m-am născut în România”, cu ocazia săptămânii ”Şcoala altfel”.

17 iun 2017

16 iunie are o semnificaţie aparte, este data la care sărbătorim Limba Rromâni. Dezbatem despre frumuseţea acestei limbi şi despre reconstrucţie identitară prin limbă. “La un ceai cu rom” invitaţii moderatorului Sorin Sandu sunt: prof.univ.dr. Gheorghe Sarău- consilier pe problemele romilor în Ministerul Educaţiei Naţionale şi prof.dr.Elena Radu-inspector şcolar. R(omul) de zece al acestei ediţii este acordeonistul Grigoraş Stoica, în vârstă de 81 de ani, din Ploieşti. Este un personaj pitoresc, etern îndrăgostit de viaţă, muzică şi de soţie. Cu ce interpreţi faimoşi a cântat în tinereţe, aflaţi în ediţia de sâmbătă. La rubrica ”Info Rom” va oferim informaţii preţioase pentru admiterea pe locurile de romi la licee şi facultăţi. Despre admitere, repartizare şi acte necesare, aflaţi în ediţia de sâmbătă.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință