Connect with us

Monden

Şi eu m-am născut în România

 

25 martie 2017

Organizaţia de tineret a Asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa

Strategie, viziune, planuri fezabile şi iniţiative curajoase sunt doar câteva dintre temele pe care le vor aborda invitaţii din platoul rubricii ”La un ceai cu rom”.

Sub îndrumarea jurnalistei Nicoleta Ceauşu, reprezentanţii  Organizaţiei de  Tineret a Asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa va dialoga despre viitorul comunităţilor  de romi. Despre mentalităţi noi, incluziune, asumarea identităţii, dezvoltare comunitară şi proiecte stringente, aflaţi de la Adrian Berbec – preşedintele Organizaţiei de Tineret APRPE,  Cristian Priboi – vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret APRPE, Rebeca Dobre şi Andra Hartac – voluntari.

La rubrica ”Kestiuni rome” veţi putea intra în universul fierarului Ion Fistic din Călăraşi. Acesta practică meşteşugul fierăriei de peste 60 de ani. Bătrânul, în vârstă de 85 de ani este şi un povestitor carismatic. Va amuza publicul cu amintiri din tinereţe, va povesti cum şi-a cucerit soţia şi ce sfaturi le dă nepoţilor şi copiilor plecaţi la studii şi muncă peste  hotare.

Informaţiile cu şi despre romi sunt nelipsite în cadrul rubricii ”info  rom”.

Nu rataţi, în premieră, imagini de la evenimentul literar dedicat romilor ucrainieni.

1 aprilie 2017

Meditaţii gratuite oferite de Partida Romilor Pro-Europa

În această emisiune, la rubrica ”kestiuni rome” este prezentată o călătorie exotică alături de o invitată pe măsură. Tasha Rodriquez este o cântăreaţă de origine angoleză şi mesager internaţional al păcii şi toleranţei. Aceasta va transmite multă energie pozitivă elevilor de etnie romă de la Şcoala nr. 136 din Ferentari.

Artista cântă şi dansează cu copiii şi le vorbeşte acestora despre importanţa stimei de sine intonând totodată şi imnul ”Gelem, gelem”.

La rubrica ”La un ceai cu rom”, invitaţii moderatoarei Nicoleta Ceauşu sunt Cătălin Zamfir Manea – preşedinte executiv PRPE şi Felix Goldbach – inspector şcolar pentru minorităţi.

Educaţia este în centrul atenţiei

Campania SOS Copiii Romi este cea mai nouă iniţiativa a Asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa prin care se vor încerca măsuri de prevenire şi diminuare a ratei abandonului şcolar. Meditaţiile gratuite oferite elevilor din clasa a VIII-a şi a XII-a, cu profesori puşi la dispoziţie de către PRPE sunt o noutate.

Urmăriţi  această  emisiune accesând site-ul wwwpartidaromilor.ro şi aflaţi cum puteţi beneficia de aceste iniţiative. La rubrica ”Info rom” vă prezentăm cel mai recent proiect dedicat liceenilor romi din clasa a IX-a care îşi doresc să urmeze o carieră didactică. O serie de burse de studiu sunt puse la dispoziţia doritorilor.

8 aprilie 2017

Dublă aniversare, Ziua Internaţională a Romilor şi 12 ani de ”Şi eu m-am născut în România”.

Urăm ”La mulţi ani!” tuturor romilor  din ţară şi de peste hotare. Motiv de sărbătoare, mândrie şi bucurie pentru mai bine de 12 milioane de romi din întreaga lume. Între 8 şi 10 milioane de romi se regăsesc în Europa, iar în România, comunitatea romă constituie peste 3% din populaţie fiind a doua mare minoritate după minoritatea maghiară. Prin urmare, emisiunea a pregătit o ediţie specială cu momente artistice de excepţie, muzică dar şi o serie lungă de personalităţi care vor transmite mesajele lor de apreciere către comunitatea romilor din România.

Printre cei care au onorat  cu prezenţa în emisiune se află şi Daniel Vasile – deputatul pentru minoritatea romă, ES Rauresh Chandra – ambasadorul Indiei în Bucureşti şi Aledin Amet – secretar de stat, Şeful Departamentului pentru Relaţii Interetnice. Nu rataţi această emisiune specială

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință