Si eu m-am nascut in Romania

Si eu m-am nascut in Romania – 30.07.2016

Holocaustul împotriva romilor, comemorat pentru prima dată în România
Sâmbăta aceasta, dedicăm întreaga ediție a emisiunii ,,Și eu m-am născut în România” unei zile speciale, 2 august. În anul 2015, Parlamentul European a stabilit ziua de 2 august ca Zi europeană de comemorare a Holocaustului împotriva romilor. În țara noastră este pentru prima dată în istorie când guvernul și reprezentanți politici și civici ai statului român recunosc oficial genocidul romilor din timpul Holocaustului și comemorează această zi așa cum se cuvine.
Discutăm pe larg despre aceast capitol dureros din istorie în cadrul rubricii ,,La un ceai cu rom”, cu invitatul nostru, dr.Petre Matei-istoric și cercetător specializat pe problematica Holocaustului. O discuție amplă în care veți vedea în premieră, mărturia impresionantă a unei supraviețuitoare rome care a scăpat ca prin miracol de infernul deportării.
Apoi, vă invităm să cunoașteți îndeaproape cel mai temut lagăr din istoria omenirii-Auschwitz Birkenau. Echipa emisiunii noastre a ajuns acolo și a realizat un documentar amplu despre ororile care au îndoliat întreaga omenire. Vă prezentăm traseul prizonierilor odată ajunși aici, chinurile la care au fost supuși și veți asculta mărturiile halucinante a doi supraviețuitori romi: Franz Rozenbach și Herman Hollenreiner.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version