Si eu m-am nascut in Romania

Si eu m-am nascut in Romania 28.01.2017

Pe 27 ianuarie 1945, trupele sovietice eliberează din lagărul de la Auschwitz 7500 de evrei, romi și sinti. La propunerea Israelului și a altor 89 de state, 27 ianuarie, devine data calendaristică stabilită în urma Rezoluției adoptate la 1 noiembrie 2005 de Adunarea Generală a Organizația Națiunilor Unite. În acest context, în cadrul rubricii ”La un ceai cu rom” discutăm despre importanța acestei zile cu istoricul Petre Matei și cu Cezara David-manager program Antidiscriminare, centrul de Resurse Juridice.
La rubrica ”Kestiuni rome” vă prezentăm un mini-documentar dedicat zilei de 27 ianuarie. Repere cronologice, mărturii ale unor supraviețuitori romi și imagini din lagărul de la Auschwitz-Birkenau vă vor oferi o imagine mai clară asupra acestui episod de istorie neagră.
Rubrica ”Info Rom” vine cu cele mai importante evenimente din spațiul etniei rome. Proiecția de filme: Viitorul Memoriei sau Vernisajul: Genocidul împotriva rromilor-Amintiți-vă să rezistați, sunt doar câteva dintre evenimentele de săptămâna aceasta.
Și eu m-am născut în România vă așteaptă sâmbătă, de la ora 10.30, pe Național TV!

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version