News

Schimb de experienţă în implementarea unor proiecte pentru romi

Directorul unui departament de organizare comunitară a vizitat comunitatea romă de pe Craica. Vizita a avut drept scop informarea cu privire la implementarea unor proiecte care vizează o viață mai bună în rândul comunității rome. Proiectul s-a derulat în baza unui schimb de experiență între profesioniștii în organizare comunitară din Centrul și Estul Europei și cele din Statele Unite ale Americii.

Chris Genese s-a aflat la primul său contact cu Europa, iar în municipiul Baia Mare a petrecut două zile.

„A fost practic o sesiune de analiză a unei metode care este aplicată în Statele Unite ale Americii, o metodă care prin intermediul programelor oferite de organizația activă abordează injusțiile rasiale, sociale, cele din sistemul de sănătate, cele legate de locuire, venitul minim din economie  etc. Chris Genese a fost foarte impresionat de prima lui ieșire în Europa și s-a arătat bucuros de modul cum au evoluat lucrurile în ceea ce privește implementarea unor proiecte venite să susțină implicarea în comunitatea romă. Tocmai de aceea a fost aleasă și zona Craica pentru derularea acestui schimb de experiență pentru că este zona unde lucrurile au evoluat cel mai mult pentru binele comunității rome”, a declarat Loredana Mihaly, președintele Asociației Young Roma Maramureș.

În cadrul schimbului de experiență, Chris Genese a participat la o serie de întâlniri precum cele de lucru ale Grupului de inițiativă Craica. De asemenea, americanul a luat contact și cu problemele romilor dar a aflat și soluțiile implementate de către Administrația Publică Locală pentru a veni în sprijinul acestora. La întâlniri a participat și Bogdan Gavra, directorul Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version