Connect with us

Eveniment

Satu Mare: Peste 60.000 de persoane, aşteptate la cea de-a XVIII-a ediţie a Zilelor Culturale Partium

Peste 60.000 de persoane sunt aşteptate în perioada 19-25 august la cea de-a XVIII-a ediţie a Zilelor Culturale Partium, punctul culminant fiind concertul interpretului Akos din Ungaria, au anunţat organizatorii

Potrivit acestora, la ediţia din 2018 au fost 60.000 de persoane, iar în acest an sunt aşteptate şi mai multe, la concertul de final, susţinut de Akos în 25 august, fiind aşteptate între 15.000 şi 20.000 de persoane din mai multe judeţe şi din Ungaria.

Preşedintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, unul dintre organizatori, a declarat că scopul evenimentului este de a promova valorile şi cultura locală.

„Acum 18 ani am pornit pe această cale şi rămâne valabil mesajul principal, de a promova valorile, cultura din această regiune, tot ce este legat de cultură, de valori culinare. Celălalt pilon era de a prezenta valorile acestei comunităţi, indiferent de naţiune, dorim ca societatea în ansamblu să fie mândră de valori. Va fi un program care oferă atractivitate, indiferent de vârstă, de la 0 la 99 de ani, vor fi feţe noi, evenimente pentru toată lumea”, a declarat Pataki.

Timp de o săptămână, în mai multe locuri din oraş vor avea loc expoziţii, simpozioane, concursuri, proiecţii de filme, degustări de vinuri şi concerte. 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință