Connect with us

La zi

Satu Mare: Peste 20.000 de persoane vor primi alimente şi produse de igienă prin POAD

Peste 20.000 de sătmăreni vor primi produse alimentare şi de igienă personală de la Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), numărul fiind redus la o treime faţă de programul anterior, a anunţat luni, Instituţia Prefectului, printr-un comunicat de presă.

„Începând de astăzi 06.01.2020, în judeţ se distribuie către primării pachetele cu produse de igienă în cadrul POAD 2019-2021, program derulat în baza HG nr. 784/2018 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate şi a acordului de cooperare încheiat între Instituţia Prefectului Judeţul Satu Mare şi Ministerul Fondurilor Europene”, precizează sursa citată.

Ca şi element de noutate, în cadrul acestei ediţii POAD se vor distribui, pe lângă cutiile cu alimente, şi cutii cu produse de igienă, respectiv periuţe şi pastă de dinţi, săpun lichid, şampon pentru copii şi adulţi şi detergent de rufe.

„Faţă de ediţia anterioară (2015/2016), numărul de beneficiari este mult redus – de la aproximativ 65.000 persoane la aproape 21.000 persoane, atât datorită restrângerii categoriilor de beneficiari (de la 7 la 2), cât şi a reducerii la nivel judeţean a numărului de beneficiari ai principalelor prestaţii sociale (ASF şi VMG). În acest moment se distribuie către depozitele primăriilor doar pachetele cu produse de igienă, achiziţia publică centralizată (la nivel naţional) pentru pachetele cu alimente este în derulare. Distribuţia pachetelor de igienă către beneficiarii finali se va derula în perioada 13-17 ianuarie 2020”, se arată în comunicat.

Numărul de beneficiari în acest an este de 20.678 persoane, încadrate în diferite forme de asistenţă socială.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință