Connect with us

Social

Şase voluntari parcurg pe jos 240 kilometri, ca să strângă fonduri pentru construcţia a cinci case destinate familiilor de romi

Şase voluntari ai organizaţiei „Youth with a Misson – misiunea Homes of Hope” din Cluj Napoca vor parcurge pe jos 240 de kilometri, distanţa dintre Miercurea Ciuc şi Cluj Napoca, pentru a strânge fonduri în vederea construirii la Miercurea Ciuc a cinci locuinţe sociale, destinat familiilor care trăiesc în sărăcie extremă, proiectul purtând numele de „Paşi spre casă”.

Cei şase voluntari au pornit din faţa Primăriei Miercurea Ciuc şi vor merge în cursul zilei de miercuri până la Vlăhiţa, după care îşi vor continua drumul, urmând să ajungă la Cluj Napoca în seara zilei de 27 aprilie.

În cadrul unei conferinţe de presă, reprezentantul organizaţiei „Youth with a Misson – misiunea Homes of Hope”, Florin Mihaly, a explicat că au fost provocaţi să se alăture demersului oameni din ţară sau din străinătate, ei fiind invitaţi atât să parcurgă pe jos o anumită distanţă, cât şi să doneze bani pentru această cauză.

„Suntem şase persoane care vom străbate distanţa asta şi tot această echipă, la vară, undeva în luna iulie va fi parte şi la momentul când vom construi acele cinci case pentru Miercurea Ciuc. (…) Practic, vom merge şapte zile. Pornim astăzi (miercuri – n.r.), vom ajunge la Cluj, sperăm întregi, marţi seara. Noi am provocat şi oameni din alte zone care ne cunosc, vom avea o persoană care va fi solidară cu cauza şi cu fundraising-ul chiar şi din Thailanda şi care va umbla şapte kilometri pentru a promova proiectul. De asemenea, în Spania, America, Austria şi în alte ţări noi am promovat, prin prietenii pe care îi cunoaştem, i-am provocat la o donaţie, dar i-am provocat, de asemenea, să umble şi ei un kilometru sau şapte şi să dea această informaţie mai departe la prietenii lor, pe Facebook”, a spus Florin Mihaly.

El a precizat că în acest an vor veni mai puţini voluntari din afara ţării, pentru a ajuta la construcţia caselor, ţinând cont de contextul pandemic, dar a punctat faptul că „în România sunt oameni de bine” şi şi-a exprimat speranţa că se vor strânge şi suma necesară, dar şi numărul de voluntari.

La rândul său, viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Sogor Eniko, care i-a însoţit pe voluntari până la ieşirea din oraş, a precizat că se lansează un parteneriat între Consiliul Local şi „Fundaţia Youth for mission”, pentru a participa la programul „Homes of Hope”, oraşul intrând în atenţia organizaţiei după incendiul care distrus mare parte a locuinţelor comunităţii de romi din cartierul Şumuleu.

Potrivit sursei citate, municipalitatea îşi asumă răspunderea de a cumpăra terenul necesar pentru construirea acestor case, de a defini sistemul de criterii al atribuirii caselor şi se va asigura că familiile care primesc locuinţele vor contribui la construcţia efectivă a acestora.

Viceprimarul Sogor Eniko a punctat că familiile care vor primi casele „pot fi de orice etnie, nu numai romă”, întrucât în evidenţele Primăriei se află şi 55 de familii sărace, care nu sunt de etnie romă şi municipalitatea doreşte să le ofere şi lor posibilitatea de a avea o casă şi vrea să transmită mesajul că are grijă de toţi membrii comunităţii, nu doar de cei de etnie romă.

Primăria a început identificarea terenurilor şi după achiziţionarea acestora, voluntarii vor veni pentru a turna fundaţia, iar în luna iulie se va începe construcţia imobilelor.

Casele sociale vor avea 54 mp, trei camere, bucătărie, baie, şi o suprafaţă de teren, iar costul fiecăreia dintre ele va fi de 8.500 euro. Toţi cei care doresc să se alăture programului pot accesa pagina de Facebook a Home of Hope Cluj Napoca.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință