Connect with us

Social

Salvaţi Copiii: 4000 de mame vulnerabile din 16 judeţe primesc „Cutia Bebeluşului”, necesară pentru primul an de viaţă

Un număr de 4.000 de mame vulnerabile vor primi produse pentru nou-născuţi, prin proiectul „Cutia Bebeluşului”, în valoare de 1,5 milioane de euro, lansat de Salvaţi Copiii cu scopul de a reduce mortalitatea infantilă.

Conform unui comunicat al Salvaţi Copiii transmis, marţi, AGERPRES, „Cutia Bebeluşului” conţine peste 40 de produse de bază necesare nou-născutului în primul an de viaţă: haine, scutece, lenjerie de pat, saltea, pilotă, prosop, sistem de înfăşat, articole de îngrijire pentru mame, cosmetice şi consumabile pentru îngrijirea nou-născuţilor, termometru de baie, termometru digital pentru corp, foarfecă pentru copii, inclusiv jucării şi cărţi pentru copii. Odată golită de produse, cutia se transformă într-un pat ce oferă siguranţă pentru bebeluş în primele trei luni de viaţă, când riscul morţii prin sufocare este foarte ridicat.

Beneficiarele sunt selectate din 42 de comunităţi defavorizate din 16 judeţe: Argeş, Braşov, Botoşani, Caraş Severin, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Timiş, Vaslui, Dâmboviţa şi Tulcea. În plus, 80 de cadre medicale vor lucra îndeaproape cu mamele şi familiile pentru a le oferi informaţii şi sprijin în perioada postnatală, cursuri de îngrijire a bebeluşilor şi consiliere în alăptare.

Mai multe detalii despre ce conţine cutia bebeluşului găsiţi aici https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/sanatate/cutia-bebelusului.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință