Connect with us

Social

Salvaţi Copiii cere Ministerului Educaţiei să revină asupra condiţionării bursei pentru copiii cu un părinte decedat

Salvaţi Copiii România solicită Ministerului Educaţiei să revină asupra propunerii legislative de a condiţiona acordarea burselor sociale elevilor cu un părinte decedat de venitul mediu net lunar pe membru de familie pe ultimele douăsprezece luni anterioare cererii, mai mic sau egal cu salariul minim net pe economie.

Conform unui comunicat al Salvaţi Copiii datele Eurostat şi ale Institutului Naţional de Statistică arată că România are una dintre cele mai mari rate de sărăcie persistentă din Uniunea Europeană în familiile cu copii (20,3%), în special în rândul familiilor monoparentale (33,7%). Copiii care îşi pierd un părinte fac parte din familii care se confruntă cu sarcini financiare bruşte, neplanificate, cea mai importantă fiind pierderea unei surse de venit, aspecte care nu sunt luate în considerare în acordarea burselor sociale standard.

Copiii care provin din familii în care unul dintre părinţi a decedat au deja o vulnerabilitate crescută. Dacă în cazul familiilor monoparentale, celălalt părinte poate fi în continuare prezent în viaţa copilului, chiar dacă nu locuieşte în aceeaşi casă, ceea ce oferă un anumit nivel de stabilitate emoţională şi financiară, copiii care au pierdut un părinte nu mai au această sursă potenţială de stabilitate. Ei trebuie să se adapteze la o nouă realitate în care părintele decedat nu va mai fi niciodată prezent. Acest lucru exercită un impact profund asupra stării lor emoţionale şi poate genera sentimente de insecuritate pe termen lung. Mulţi dintre copii au nevoie de consiliere psihologică specializată pentru a face faţă pierderii unuia dintre părinţi, ceea ce înseamnă costuri suplimentare, au adăugat reprezentanţii Salvaţi Copiii.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință