Connect with us

Social

ROMII sunt in continuare discriminati in ROMANIA

Minoritatea roma din Romania este, in continuare, prea adesea victima a discriminarii sau afirmatiilor defaimatoare, inclusiv din partea clasei politice, fara ca cineva sa reactioneze, se arata intr-un raport al Consiliului Europei dat publicitatii.

Clasa politica (din Romania) face frecvent afirmatii defaimatoare la adresa romilor, afirmatii care sunt rareori criticate, dar pe care presa, mass-media audiovizuala si internetul le preiau”, au subliniat expertii Comisiei Europene impotriva Rasismului si Intolerantei (ECRI) din cadrul Consiliului Europei.

Autorii raportului si-au exprimat ingrijorarea ca unii deputati, in proiecte de legi inaintate Parlamentului, au sugerat „o legatura intre romi si criminalitate” si i-au reprosat acestei minoritati „ca nu incearca sa se integreze”, scrie AFP, citata de Agerpres.

In general, „presa continua sa se faca ecoul opiniilor ostile romilor, iar audiovizualul sa ii prezinte intr-o lumina defavorabila si stereotipa”, fara ca aceasta situatie sa declanseze anchete.
„Dispozitiile Dreptului penal impotriva rasismului” trebuie sa fie „aplicate mai energic, astfel incat ele sa nu ramana litera moarta”, a pledat ECRI.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință