Connect with us

La zi

Romii bistriţeni pregătesc liste proprii la alegerile locale pentru 17 localităţi cu pondere mare de romi din Bistriţa-Năsăud

Preşedintele sucursalei Bistriţa-Năsăud al Partidei Romilor Pro Europa, consilierul judeţean Emil Neia Lăcătuş a luat parte în perioada 11-12 ianuarie 2020 la şedinţa Consiliului Director al Partidei Romilor. Întâlnirea a fost convocată de preşedintele Nicolae Păun, prezent la şedinţa cu toţi liderii naţionali fiind şi prim-vicepreşedintele Cătălin Manea.

Discuţiile au vizat atât problematica specifică a Partidei Romilor Pro-Europa, dar şi modul în care romii vor aborda cele mai importante alegeri din anul 2020: alegerile locale. Potrivit celor spuse de preşedintele Emil Neia Lăcătuş, decizia luată în Consiliul Director la nivel national, face referire la faptul că, în judeţul Bistriţa-Năsăud, dar şi în întreaga ţară, Partida Romilor Pro-Europa, va participa la aceste alegeri locale pe liste proprii doar în comunele, oraşele sau municipiile unde romii reprezintă o comunitate numeroasă şi bine definită.

Pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, preşedintele Emil Neia Lăcătuş a confirmat că liste separate vor fi depuse în următoarele localităţi: oraşul Năsăud, oras Beclean, dar şi în comunele: Rodna, Teaca, Lechinţa, Budeşti, Budacu de Jos, Cetate, Dumitriţa, Tiha Bârgăului, Josenii Bârgăului, Reteag, Nimigea, Silivasu de Campie, Milas, Samnihaiu de Campie şi Şieu Măgheruş.

„E vorba de o listă pe care vor apărea cinci sau şase nume, personalităţi rome din comuna respectivă. Deocamdată, nu ştim dacă vom avea şi candidaţi la funcţia de primar, dar este un lucru puţin probabil. Toate aceste liste vor trebui finalizate până la finalul lunii ianuarie, după care ele vor ajunge la preşedintele Nicolae Păun şi la prim-vicepreşedintele Cătălin Manea, Nicolae Păun având ultimul cuvânt în aprobarea lor”, explică preşedintele Emil Neia Lăcătuş.

În ceea ce priveşte consiliul municipal Bistriţa sau Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, preşedintele Emil Neia Lăcătuş a precizat că nu există luate decizii definitive, dar, propunerea este ca romii să nu prezinte candidat la primăria Bistriţa sau preşedinţia Consiliului Judeţean. Şi în acest caz, decizia aparţine preşedintelui Nicolae Păun.

„Nu avem încă o direcţie politică clară, un partid pe care să declarăm public că îl susţinem. Vom decide pe cine vom susţine pe parcursul acestei luni în cadrul unei şedinţe de Consiliu Director al sucursalei judeţene Bistriţa-Năsăud a Partidei Romilor Pro-Europa, iar hotărârea luată va fi trimisă împreună cu listele ce conţin candidaţii pentru cele 17 localităţi direct preşedintelui Nicolae Păun şi prim-vicepreşedintelui Cătălin Manea, cei doi urmând să facă şi strategia Partidei Romilor Pro-Europa pentru alegerile locale”, a conchis preşedintele Emil Neia Lăcătuş.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință