Connect with us

Social

Românii preferă tipul de plată în rate ca să cumpere electronice şi electrocasnice

Opt din zece români aleg tipul de finanţare „Buy Now Pay Later” – BNPL („Cumpără acum, plătesc mai târziu”) pentru a achiziţiona electronice şi electrocasnice, arată un sondaj publicat.

Potrivit datelor tbi bank, aproape un sfert (23%) dintre respondenţi susţin că ar folosi BNPL pentru a merge în vacanţă, iar aproape 18% pentru a accesa servicii medicale de calitate.

În plus, aproximativ 53% dintre subiecţi au declarat că preferă să ia mai multe împrumuturi de valori mici pentru achiziţii mai mici, care să fie rambursate în rate fără dobândă, şi doar 21% ar alege un împrumut mai mare, care să fie rambursat în rate cu dobândă.

La nivel general, peste 80% dintre români ar alege o soluţie de finanţare Buy Now Pay Later, cu patru rate fără dobândă, pentru a cumpăra electronice şi electrocasnice, cu scopul de a beneficia de un cost mai mic al finanţării într-un context economic delicat.

În ceea ce priveşte modalitatea pe care o consideră mai avantajoasă pentru a achiziţiona un produs, peste 41% dintre români au afirmat că doresc să plătească în patru rate fără dobândă, aproape 36% ar alege să achite integral în prima zi, iar 22,4% opta să plătească în mai multe rate, dar cu dobândă zero pentru primele patru rate.

De asemenea, aproximativ 84% dintre respondenţi subliniază să BNPL le permite să cumpere pe loc produse pe care altfel nu şi le-ar putea permite, iar aproape 70% consideră că, în majoritatea cazurilor, este o soluţie de finanţare de încredere. În acelaşi timp, 34,53% dintre respondenţi ar avea nevoie de peste 3.000 de lei prin finanţare BNPL, iar 22,42% ar dori o sumă de maximum 1.000 de lei.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință