Connect with us

Social

Românii petrec cel puţin o oră pe zi pe reţelele de socializare. Facebook şi Instagram, platformele preferate

Cea mai mare parte a românilor (93%) petrece minim o oră pe zi pe reţelele de socializare, iar aproape un sfert (21%) stau mai mult de patru ore, relevă rezultatele unui studiu realizat de Zitec şi Ipsos.

Facebook rămâne în continuare cea mai utilizată platformă de social media (86%), urmată de Instagram (69%) şi TikTok (61%), aceasta din urmă înregistrând cea mai mare creştere în preferinţele românilor, comparativ cu anul trecut (+20%).

Potrivit cercetării, Twitter a câştigat în ultimele luni tot mai multă notorietate la nivel naţional şi înregistrează o pondere de 30% atunci când vine vorba despre utilizarea săptămânală, depăşind astfel LinkedIn, această din urmă platformă clasându-se pe locul 4 în topul utilizărilor, cu 29% din total.

În ceea ce priveşte numărul de ore pe care românii îl petrec pe reţelele de socializare, aproape jumătate (48%) au admis că stau trei ore/zi, 21% petrec peste patru ore/zi, iar 93% cel puţin o oră pe zi.

De asemenea, 68% dintre respondenţi urmăresc cel puţin un influencer sau o celebritate în mediul online, iar 43% dintre aceştia au şi ales să achiziţioneze produse sau chiar au descoperit unele noi, după ce acestea au fost promovate de influenceri.

Pe partea de consum online, peste 60% dintre cei chestionaţi optează să vizioneze conţinut de tip video, în timp ce doar 29% dintre români au spus că reclamele pe care le văd în mediul online sunt în mare parte relevante pentru ei. În acest sens, 57% dintre respondenţi susţin că au preferat să vadă în ultima perioadă reclame care îi amuză sau îi ajută să se deconecteze, iar cel mai puţin apreciate (de 48% dintre cei intervievaţi) sunt cele care par să promoveze o agendă politică.

Cercetarea de specialitate arată că, pentru 61% dintre români, preţul este cel care face diferenţa atunci când vine vorba despre brandul de la care aleg să cumpere un produs, iar în ceea ce priveşte tendinţa de achiziţie din mediul online. Astfel, 83% preferă să cumpere din magazinele fizice, pentru articole de îmbrăcăminte procentul scade la 58%, dar în cazul produselor electronice, 59% dintre consumatorii din România preferă să le comande online.

Jumătate dintre respondenţi (50%) au declarat că au cumpărat destul de des sau de câteva ori produse sau servicii după ce au văzut o reclamă în mediul online, chiar dacă nu cunoşteau brandul respectiv.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință