Connect with us

Social

Românii, bulgarii şi grecii sunt codaşi în UE la utilizarea dispozitivelor digitale în timpul muncii

Aproape 30% dintre persoanele angajate cu vârsta între 15 şi 74 de ani din Uniunea Europeană au declarat că în anul 2022 au utilizat dispozitivele digitale în timpul muncii, arată datele Eurostat.

În rândul statelor membre, cel mai mare procent de persoane cu vârsta între 15 şi 74 de ani care au declarat că au utilizat dispozitive digitale în timpul muncii se înregistrează în Luxemburg (47% din persoanele angajate), Ţările de Jos şi Suedia (ambele cu 41%). La polul opus, cel mai mic procent de persoane angajate cu vârsta între 15 şi 74 de ani care au declarat că au utilizat dispozitivelor digitale în timpul muncii se înregistrează în România, Bulgaria şi Grecia (toate cu 12%).

Mai mult, în Bulgaria şi România, 47,2% respectiv 56,7% din persoanele angajate au declarat că nu au utilizat deloc dispozitive digitale în timpul orelor de muncă.

Repartiţia pe sexe arată că mai multe femei decât bărbaţi au declarat că au utilizat dispozitivele digitale în timpul muncii. Această utilizare înregistrează un vârf pentru ambele sexe în cazul categoriei de vârstă 30 – 44 de ani (în rândul căreia 36% dintre femeile angajate au declarat că au utilizat dispozitivelor digitale în timpul muncii faţă de 29% în cazul bărbaţilor), după care scade în rândul categoriei de vârstă 45 – 59 de ani (31% la femei şi 23% la bărbaţi) şi în rândul categoriei de vârstă 60-74 de ani (24% pentru femei şi 19% pentru bărbaţi).

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință