Connect with us

Social

Românii au aplicat la câte nouă locuri de muncă, în decursul lunii octombrie

Românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au trimis 1,1 milioane de CV-uri către angajatori, în luna octombrie, iar în medie au aplicat la câte nouă posturi, fiecare, arată o analiză realizată de o platformă de recrutare online.

Conform datelor analizate de bestjobs, numărul de CV-uri noi transmise a crescut cu 15%, în octombrie comparativ cu situaţia din septembrie 2023.

Domeniile cu cele mai multe aplicări au fost: Vânzările, Ingineria, IT-ul, Financiar/Contabilitatea şi Call-Center/BPO. O evoluţie considerabilă faţă de luna septembrie s-a putut observa în cazul IT-ului, unde volumul aplicărilor a crescut cu 10%, Legal/ Sectorul Public – cu 20%, iar Marketing, Vânzări şi Transporturi – cu 5%, fiecare.

În plus, studenţii şi candidaţii entry-level au devenit mult mai activi în luna octombrie pe platforma bestjobs, aplicările lor reprezentând 26% din volumul total, la nivel similar cu începutul verii, când aplicau pentru joburile part-time şi sezoniere.

De asemenea, locurile de muncă remote sau cu program flexibil rămân în topul căutărilor candidaţilor activi, cu peste 120.000 de aplicări şi mai mult de 90.000 de căutări. La nivelul ofertei, joburile remote şi hibrid reprezintă 15% din total.

„Similar, expresia „part-time” a acumulat peste 45.000 de interogări pe platforma bestjobs. Potrivit datelor platformei de recrutare, acest lucru se datorează perioadei în care studenţii devin activi în căutarea de noi oportunităţi, dar şi eforturilor angajaţilor cu normă întreagă de a-şi suplimenta veniturile, aceasta fiind o tendinţă recurentă a ultimului an”, se menţionează în cercetarea citată.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință