Connect with us

Social

România, ţara cu cele mai multe comenzi de burgeri din regiunea Europei de Sud-Est, cu peste 15 burgeri/minut

Peste 8 milioane de burgeri au fost comandaţi în ultimul an prin intermediul unei aplicaţii de livrare, România fiind astfel ţara cu cele mai multe comenzi de burgeri din regiunea Europei de Sud-Est şi pe locul 4 la nivel global, din cele 23 de ţări în care operează platforma.

Potrivit Glovo, în România se comandă peste 15 burgeri pe minut. Cele mai multe comenzi s-au livrat pe 15 decembrie 2023, când au fost comandaţi peste 33.000 de burgeri în întreaga ţară, respectiv un burger la fiecare 3 secunde.

Cei mai mulţi burgeri au fost comandaţi anul trecut în Bucureşti, Constanţa şi Cluj-Napoca, oraşe urmate de Iaşi şi Braşov, în timp ce oraşele în care se comandă cel mai des sunt Târgu-Mureş şi Oradea. Când vine vorba de gusturi, utilizatorii din Bucureşti preferă cel mai mult burgerii cu brânză, pui şi bacon, în timp ce clujenii şi constănţenii aleg deseori pe lângă aceste ingrediente şi varianta de dublu burger.

Totodată, cel mai mare fan burgeri este un clujean care a comandat burgeri de peste 200 de ori, în timp ce cea mai scumpă comandă aparţine unui utilizator tot din Cluj-Napoca care făcut o comandă de burgeri de aproximativ 1700 de lei.

„Potrivit datelor analizate, românii preferă să comande burgeri mai ales în sezonul de iarnă, însă în luna octombrie au fost înregistrate cele mai multe comenzi în această categorie. De asemenea, ziua din săptămână în care utilizatorii au plasat cele mai multe comenzi de burgeri anul trecut a fost vinerea. În ceea ce priveşte intervalul orar, vârful comenzilor s-a situat între orele 19:00 – 20:00, semn că burgerul acoperă, de cele mai multe ori, masa de seară”, se arată în comunicatul aplicaţiei de livrare.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință