Social

România, printre statele UE cu o pondere redusă a dificultăţilor de locuire în rândul celor expuşi riscului de sărăcie

Anul trecut, în Uniunea Europeană aproximativ 4,9% dintre persoanele cu vârsta de 16 ani sau mai mult au raportat că se confruntă cu dificultăţi pe parcursul duratei de viaţă (situaţia în care o persoană nu are propriul loc şi a fost forţată să stea într-un spaţiu de cazare temporară), conform datelor publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Ponderea este semnificativ mai mare la persoanele expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială (8,5%). Pe de altă parte, doar 3,9% dintre persoanele care nu sunt expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială au raportat că se confruntă cu dificultăţi pe parcursul duratei de viaţă.

Statele membre UE cu cea mai ridicată pondere a dificultăţilor de locuire în rândul celor expuşi riscului de sărăcie sau excluziune socială erau Danemarca (18,4%), Finlanda (17,5%) şi Franţa (17,1%). În contrast, cea mai scăzută pondere era observată în Polonia (1,9%), Italia (2%), Ungaria (2,1%) şi România (2,5%).

La nivelul UE, persoanele din grupele de vârstă 16 – 29 de ani şi 30 – 54 ani au raportat cele mai ridicate ponderi ale dificultăţilor de închiriere, 14,8% şi, respectiv, 14,7%, în timp ce ponderea scade la 12,8% pentru persoanele din grupele de vârstă 55 – 64 ani, şi la 6,7% pentru persoanele cu vârsta de 65 ani sau mai mult.

Când se analizează datele privind persoanele expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială, dificultăţile de închiriere sunt mai ridicate la persoanele din grupele de vârstă 30-54 ani (27,7%), urmate de persoanele din grupele de vârstă 55 – 64 de ani (24%) şi cei între 16 şi 20 de ani (22,1%). În rândul persoanelor cu vârsta de 65 ani sau mai mult, 12,9% din cei expuşi riscului de sărăcie sau excluziune socială au raportat dificultăţi de închiriere, cea mai redusă pondere.

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version