Connect with us

Eveniment

Reprezentanţii Partidei Romilor „Pro-Europa” şi ai mai multor ONG-uri au solicitat MAI să se asigure că ”abuzurile” Poliţiei împotriva romilor vor fi oprite

Reprezentanţii Partidei Romilor „Pro-Europa” şi ai mai multor organizaţii neguvernamentale au solicitat Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să se asigure că „abuzurile” Poliţiei împotriva romilor vor fi oprite. La întâlnire a participat şi reprezentantul etniei rome în Parlamentul României, deputatul Daniel Vasile.

Reprezentantul Partidei Romilor „Pro-Europa”, prim vicepreşedintele Cătălin Manea, a declarat:

„În urmă cu câteva minute s-a încheiat o întâlnire importanta pe care am avut-o la Ministerul Afacerilor de Interne cu domnul Bogdan Despescu, secretar de stat si cu domnul Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române. Alături de mine, la această întâlnire au mai participat deputatul Daniel Vasile, deputatul Florin Manole , Titi Radulescu, președintele ANR, cât si alți colegi din societatea civilă, Gelu Duminică, Cipria Necula, Alecu Ionel si Delia Grigore.

Pe scurt, am discutat despre incidentele violente din ultima perioadă cât si despre modul abuziv si violent în care au acționat fata de romi, unii reprezentanti ai forțelor de ordine. În același timp am discutat si despre acțiunile pe care le putem întreprinde alături de autorități imediat pentru asigurarea unui climat pașnic de buna conviețuire între romi și ceilalți cetățeni. În acest sens, noi cei de la Partida Romilor, le-am înaintat celor doi reprezentanți ai MAI, un acord de colaborare, al cărui principal scop este acela de a preveni conflictele si incidentele violente ce pot aparea la nivelul comunităților de romi. Totodată reprezentanti MAI, ne-au asigurat ca intervențiile de până acum, nu au vizat vreo dimensiune etnică. De asemenea ne-au rugat sa va transmitem tuturor ca este extrem de important ca în acestă perioadă să respectam măsurile impuse de autorități, în special acea măsură de a sta în case. Riscul infectarii cu COVID 19 nu a dispărut.


Eu cred ca azi s-a facut un pas foarte important în ceea ce privește combaterea fenomenului de etnicizare a crizei actuale si pe această cale, doresc sa-i multumesc atât domnului Despescu, cât si domnului Vasilescu, pentru deschidere, dialog, si înțelegere a unui fenomen social periculos precum ura si etnicizarea pandemiei. Sper ca si reprezentantii mass media să adopte în următoarea perioadă o atitudine cat mai obiectivă, care să îndemne cetățenii la calm, la pace sociala si la conviețuire pașnică.


Asa cum spuneam ieri în mesajul video pe care l-am postat, cumpatarea, dialogul și colaborarea, sunt mijloace eficiente pentru noi toti să depășim cu bine situația extrem de grea prin care trecem cu totii.


Tot pe această cale îi rog pe toți colegii mei de la Partida Romilor din teritoriu sa mențină permanent legătură cu oamenii din comunități precum si cu reprezentanții autorităților, în scopul de a preveni izbucnirea unor noi coflicte, cât și pentru informarea comunităților de romi cu privire la respectarea masurilor din această perioadă. Încă o dată, fac un apel către toți romii din România să respecte toate aceste măsuri si sa evite orice fel de conflict.”

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință