Connect with us

Social

Recensământul populaţiei şi locuinţelor 2021: Perioada de autorecenzare este cuprinsă între 14 martie – 15 mai

Fiecare persoană se va putea înregistra singur pe o platformă, toate informaţiile urmând să se găsească pe site-ul alocat recensământului, care este în curs de construcţie. Pe site-ul www.recensamantromania.ro veţi găsi elemente legislative, informaţii de la recensămintele anterioare iar până în luna martie toate secţiunile acestui site vor fi active.

Fiecare persoană este propriul recenzor, nu avem bănuieli că recenzorul completează greşit formularul, completăm la orice oră şi oricând în intervalul de timp pe care ni-l stabilim singuri şi mai mult, ordonanţa 19 din 2020 reglementează că angajatorul este obligat să dea o zi liberă celui care dovedeşte că a completat acest formular. La sfârşitul completării formularului, cel care s-a autorecenzat obţine un cod care va fi înregistrat pentru a obţine acea zi liberă.

După 15 mai, cei care nu au reuşit să se autorecenzeze vor fi vizitaţi, în perioada 17 mai – 17 iulie, de un recenzor cu o tabletă. Iar pentru persoanele care nu au abilităţi tehnice pentru utilizarea unor terminale de gen smart-phone, tablete, PC-uri, în fiecare localitate va fi organizat un punct unde aceştia vor putea merge să se autorecenzeze, fiind asistaţi de o persoană pregătită în acest scop.

Este foarte important să avem un grad mare de autorecenzare pentru că sarcina pe un recenzor este foarte mare şi dacă la sfârşit rămân mulţi oameni care nu s-au recenzat, norma recenzorului va fi foarte mare şi nu este de dorit.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință