Connect with us

Cultura

Ratiunea si Inima s-au hotarat sa porneasca impreuna prin lume…

Nu pot sa dorm in linistea celori ce ne sugruma… astazi cu totii sa pornim in acest intarziat secol la drum… Un drum care sa ne uneasca visul de a fi odata pentru totdeauna uniti… pe un drum al carei startonicii si garantii sa fie istorisit in eternitatea lumii in care traim frati romi…!

Aceasta dorinta a mea n-ar avea nici o valoare daca nu ar exista un argument ca cel al (Partidei Romilor) care se sprijina pe insasi constiinta noastra ca etnie… si despre caracterul nostrul sfant in corelatie cu lumea divina, ceea ce nu intelege o multime de frati romi, o conditie pentru existenta insasi a noastra in ceea ce priveste viitorul nostru ca si a celorlalte natiuni si etnii existente pretutindeni in lume. Cand un neam intreg ca cel al nostru’… gandeste intr-un singur gand si inimile noastre palpita intr-o singura simtire… oare…?… este puterea noastra adunata care sa-i poata sta impotriva vreo natiune sau idee care sa ne deporteze ca si alte dati valoarea noastra ca etnie roma? Chiar de-ar fi o astfel de putere… inaintea vointei noastre suverane a mii de romi, suflete infratite intr-un cuget si o simtire ce ii transforma atunci pe toti sa ni-se inchine… respectandu-ne libertatea noastra deplina si functionarea ei intr-un stat de drept. PARTIDA ROMILOR este elementul esential prin care cu totii putem merge pe acest drum al interesului nostru’ ca factor uman.

Un bun (pentru ca are aceleasi principii ca si ale mele) si nou prieten… imi spunea atatea lucruri interesante si frumoase gandite de toti acesti insi ce coordoneaza… ceea ce inseamna PARTIDA ROMILOR… si mai interesant este felul in care distinsul domn Nicolae Paun isi sacrifica aproape de dupa 89 incoace, fiecare zi din viata sa in ideea de a definii odata pentru totdeauna dreptul nostrul ce ni-se cuvine. Dar frati romi nu un singur om poate definii acest principiu bazat pe un concept normal in buna dezvoltare a activarii acestei definitii intr-un stat de drept constitutional si indepedent. Trebuie si o spun ori de cate ori am ocazia, sa ne unim nu doar in vorbe ci si in fapte care sa transforme institutia roma, intr-o doctrina bazata pe principii de traire si convietuire in societatea in care traim. Am fost foarte bucuros sa aflu de la acest minunat om atatea lucruri frumoase, care se petrec in Romania… dar sunt deja atatia ani adunati de dupa 89 incoace si o mica grupare din aceasta etnie nu poate faurii o glorie dorita de noi toti romii in timp ce restul dormim.Si de vom dormi incontinuare atuncea va trebui sa luam o initiativa care sa diferentieze, adica sa fim acei uniti intr-un drumul pe care cei ce au ales… drumul romilor in societatea romaneasca.Si restul sa ramana din fratii nostri romi, sa doarma incontinuare in timp ce ceilalti se vor bucura de drepturile lor in societatea romaneasca. Eu nu sunt inca membru deocamdata in PARTIDA ROMILOR… fiind plecat de multa vreme din tara… insa cand voi ajunge preocuparea mea majora, va fi acea de a deveni membru in aceasta Partida si de a lupta impreuna cu ceilalti pentru telul nostrul comun (fratilor romi). Nu ii cunosc personal pe liderii acestei partide… dar voi avea timp suficient pentru ai cunoaste pe fratii mei romi, nu doar in vorbe ci si in fapte care sa schimbe situatia noastra.Si atunci ma voi zbate pentru a implementa un proiect care sa ne ocroteasca pe noi ca membrii (nu doar cu numele)… in societatea romaneasca. Nu sunt genul separatismului… dar nu putem pleca pe un drum oarecare… in timp ce alti frati romi, zac sau poate abandoneaza acest tel (drum) luandu-l ca pe o prostie ca atare.

Poate va intrebati de ce cu (Partida Romilor) si nu cu un alt asa zis partid sau nu stiu ce aspiratie ce tine de lumea fantomelor nu am ales… si am ales cu (Partida Romilor) pentru ca este singurul imaculat partid care defineste ceea ce eu vreau sa traiesc odata pentru totdeauna. Acum alegeti si este dreptul fiecaruia in parte unde doreste sa isi inmagazioneze convietuirea in societate… ci atunci… vina nu va fi a noastra, a multora dintre fratii nostri romi. Pentru ca ne vom emblema in timp altfel… in timp ce restul ati ales drumuri ce duc catre nimicuri… si promisiuni desarte.

In bataia vantului si aici ma refer in orice situatie de orice gen… trebuie sa va adapostiti… asa este nu… ca sa… eu stiu sa nu vi-se intample ceva rau sau vreo nenorocire… asa este si aici in ceea ce priveste viitorul nostru ca romi in societatea romaneasca… oameni buni si frati romi alegeti-va adapostul acolo unde va veti stii in siguranta oricarei libertati in parte de traire si convietuire…
Continuare…?… pana atunci…

Sa fiti iubiti si impliniti spre fericirea mea si spre nefericirea altora…!!!

Ion David, Analist Socio-uman

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință