Connect with us

Sanatate

Rata de pozitivare la infecţia cu SARS-CoV-2 a crescut

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol a declarat, într-o conferinţă de presă, că se observă o creştere a ratei de pozitivare a testelor pentru infecţia cu SARS-CoV-2

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol a declarat, într-o conferinţă de presă, că se observă o creştere a ratei de pozitivare a testelor pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

Ea a recomandat purtarea măştii sanitare de protecţie în mijloacele de transport în comun, dar şi în interior unde sunt mai multe persoane.

„Puteţi observa că deja rata de pozitivitate faţă de săptămâna anterioară, când a fost aproape 9%, mai exact 8,9%, a ajuns în această săptămână la 9,5%, iar rata de reproducere a cazurilor începe să crească. A ajuns în săptămâna de referinţă la 0,95%, o creştere faţă de săptămâna anterioară cu aproape 27%. Încet, încet se apropie de cifra unu, ceea ce susţine acea creştere a numărului de cazuri. (…) Se estimează fie menţinerea în acest platou sau chiar o uşoară creştere a numărului de cazuri”, a afirmat Pistol.

Potrivit acesteia, în Europa, în ultimele şapte zile s-a înregistrat o creştere a numărului de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

„Această uşoară creştere a numărului de cazuri ne face să revenim într-un mod insistent asupra respectării măsurilor pe care Ministerul Sănătăţii le-a comunicat de fiecare dată şi care nu sunt extrem de dificile. Ar trebui să fie aplicate de toată lumea, pentru ca să nu vedem o creştere importantă a numărului de cazuri şi, în mod evident, mă refer aici la igiena personală, mă refer aici la evitarea aglomeraţiilor şi la portul măştii medicale mai ales în mijloacele de transport în comun unde putem observa că lumea s-a relaxat. Indicăm cu foarte mare tărie tuturor să trateze cu seriozitate portul măştii în aceste mijloace de transport în comun atât la metrou, cât şi în transportul în comun suprateran, cu atât mai mult în spaţiile închise unde există mai multe persoane”, a transmis secretarul de stat.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol a declarat că este prematur să se vorbească despre prezenţa sau apariţia unui val şase al pandemiei, acest lucru putând fi previzionat probabil spre toamnă.

Pistol a afirmat într-o conferinţă de presă că nu se „vede” încă în circulaţie o altă tulpină virulentă.

„Este prematur să vorbim despre prezenţa, apariţia unui val şase. Acest lucru îl vom putea previziona probabil spre toamna acestui an. Rămâne de văzut. Virulenţa ţine de tulpinile circulante şi aici este greu de previzionat dacă va exista o altă tulpină care să aibă un alt tip de virulenţă. În acest moment nu ne putem exprima. Ceea ce se petrece în Europa este tot un subtip de Omicron. Nu vedem încă o altă tulpină să fie circulantă”, a subliniat secretarul de stat.

https://fb.watch/bWpMG_3t5d/

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință