Sanatate

Rafila: Proiectul privind certificatul digital COVID, înaintat în câteva zile Parlamentului

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi-a exprimat speranţa ca proiectul privind certificatul digital COVID să fie aprobat în luna decembrie

 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi-a exprimat speranţa ca proiectul privind certificatul digital COVID să fie aprobat în luna decembrie, menţionând că va fi transmis peste câteva zile Parlamentului.

„În scurt timp va fi gata, în câteva zile va fi înaintat Parlamentului. Deja avem un draft la care lucrează colegi de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi colegi din Parlamentul României. Încercăm să venim cu un proiect de lege care să necesite mai puţine ajustări decât ar fi necesitat proiectul iniţial, care era extrem de limitat din punct de vedere al aplicabilităţii. (…) Sperăm să îl avem aprobat în această lună”, a arătat el într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Rafila a reamintit că acest proiect prevede utilizarea certificatului digital în contextul unei creşteri a incidenţei.

„Noi am discutat şi despre utilizarea certificatului electronic COVID, despre adoptarea unui act normativ care să permită utilizarea acestui certificat electronic şi am legat utilizarea lui de o creştere de trei săptămâni consecutivă a incidenţei sau a numărului de cazuri, multiplicat cu 1,5”, a explicat el. 

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version